Četvrti po redu
86

Ovogodišnji OREA Art market prikupio 16.500 KM za Roditeljsku kuću

I. B.
Ranije ovog mjeseca održan je 4. OREA Art market (Foto: D. S./Klix.ba)
Ranije ovog mjeseca održan je 4. OREA Art market (Foto: D. S./Klix.ba)
OREA Art Market i ove je godine bio mjesto okupljanja najvećeg broja kreativaca u BiH. Sada već događaj s tradicijom, i ovoga puta pružio je sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce.

Cjelodnevno druženje na 4. OREA Art Marketu bilo je prilika je za kreativce da pokažu šta znaju i umiju, potvrđujući unikatnost svojih proizvoda sa bh. etiketom.

Kao i do sada OREA Art Market posebno je prepoznat po svom humanitarnom karakteru jer je sav prihod od prodaje ulaznica i ove godine doniran Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" za potrebe Roditeljske kuće.

Zahvaljujući donaciji od 2.000 KM platinastog sponzora Art Marketa, firme Galenika, te donaciji Lutrije BiH u iznosu od 6.000 KM, te prodatim ulaznicama, kao i donaciji prirodne kozmetike Gloria u iznosu od 1.000 KM, uz novac kojeg su prikupili naši prijatelji iz Franck-a u iznosu od preko 550 KM, za rad Roditeljske kuće prikupljeno je više od 16.500 KM.

"OREA Art Market nam je jedan od najdražih događaja u godini, jer je tu i naša ambasadorica Amra Džeko, koja je donijela mnogo osmijeha na lica naših mališana. Neizmjerno smo sretni što imamo tako dobre prijatelje, koji su u svakom trenutku uz našu djecu i porodice. Također, uživamo gledati kako ovako dobre priče svake godine postaju sve uspješnije, a ovogodišnji OREA Art Market izgleda još spektakularnije. Hvala svim dobrim ljudima koji su svojom posjetom pružili podršku djeci oboljeloj od raka", izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka".

Suosnivačica i brand ambasadorica OREA-e Amra Džeko otvorila je i ovogdišnji Art Market a sa nama je podijelila i ponos zbog saradnje sa udruženjem "Srce za djecu koja boluju od raka".

Amra Džeko (Foto: D. S./Klix.ba)
Amra Džeko (Foto: D. S./Klix.ba)

"OREA Art Market je poseban događaj i s radošću i ponosom ističem, svake godine raste sve više i više potvrđujući našu osnovnu ideju, a to je promocija i podrška ovim mladim, hrabrim ljudima, kreativcima koji s ponosom grade svoje jedinstvene brendove", istakla je Amra Džeko.

Dodala je kako je posebno ponosna na humanitarni karakter ovog događaja i da je ove godine zahvaljujući dragim sponzorima i ljudima velikog srca prikupljen rekordan iznos sredstava koja su donirana za rad Roditeljske kuće koja nudi podršku i smještaj roditeljima kada im je najteže.

Prepoznavajući važnost jačanja kreativne industrije i malih obrtnika u BiH, brojni su sponzori već godinama podrška u organizaciji i promociji OREA Art Marketa među kojima su VISA, UniCredit Bank, Bingo i BH Telecom.

Za sve posjetioce ove nedjelje Franck i Leda obezbijedili su besplatno osvježenje, a posjetioci su okušali sreću kroz Srećke Lutrije BiH.

Također, OREA Art Market ove su godine podržali i Općina Centar, Casa di CAMPARA, EuroplakatBH, EuroExpress brza pošta, ADRIATIC osiguranje, Gama AA security i Arton media.

"Do sljedećeg druženja uživo, vidimo se na OREI", poručili su iz ove platforme.