Susret u 20:45 sati
229

Ivaylo Petev iznenadio početnim sastavom Zmajeva za meč protiv Rumunije

K. H.
Ivaylo Petev (Foto: D. S./Klix.ba)
Ivaylo Petev (Foto: D. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je odredio početni sastav za meč Lige nacija protiv Rumunije.

Za BiH od prve minute igraju: Ibrahim Šehić, Mateo Sušić, Anel Ahmedhodžić, Siniša Saničanin, Eldar Ćivić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Miroslav Stevanović, Haris Duljević i Edin Džeko.

Početni sastav Zmajeva za meč protiv Rumunije
Početni sastav Zmajeva za meč protiv Rumunije

Kapiten je, naravno, Džeko, a zanimljivo je da u prvoj postavi nema Miralema Pjanića, što je sigurno najveće iznenađenje u našem timu.

Na klupi naše selekcije su: Vasilj, Ćetković, Danilović, Kolašinac, Bešić, Bilbija, Prevljak, Pjanić, Hotić, Menalo, Hadžiahmetović i Miličević.

Za Rumuniju od prve minute igraju: Niță, Rus, Camora, Chiricheş, Manea, Maxim, M. Marin, R. Marin, Cicaldau, Puşcaş i Burcă.

Početni sastav Rumunije za meč protiv Bosne i Hercegovine
Početni sastav Rumunije za meč protiv Bosne i Hercegovine

Na klupi gostiju su: Moldovan, Tarnovanu, Ratiu, Cretu, Alibec, Bancu, Mihaila, Tanase, Hanca, Popescu, Sorescu i Ivan.

Utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rumunije igra se na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.

Naš tim je u prvom susretu ove grupe remizirao protiv Finske u gostima i to zahvaljujući pogotku koji je postigao Prevljak u posljednjoj minuti, a Rumunija je rezultatom 2:0 izgubila od Crne Gore.

Glavni sudija meča je Sascha Stegemann iz Njemačke, a pomagat će mu sunarodnjaci Mark Borsch i Christian Gittelmann. Četvrti sudija je Robert Schröder, također iz Njemačke, dok će u VAR sobi sjediti Nijemci Benjamin Brand i Sören Storks.