Pred sutrašnju utakmicu
143

Petev najavio promjene za Rumuniju, osvrnuo se i na parolu BH Fanaticosa

H. H.
Ivaylo Petev (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uoči utakmice protiv Rumunije izjavio je da očekuje da Zmajevi budu u pravom izdanju i dođu do željene pobjede.
Nakon remija s Finskom (1:1) naša reprezentacija ima imperativ dobrog rezultata, a Petev je najavio određene promjene u sastavu. Također, moguće je da ponovo bude promjena u formaciji.

"Mislim da nismo bili neozbiljni protiv Finske. Svjesni smo kako smo odigrali, a na kraju smo imali malo sreće. Šteta bi bilo da smo izgubili. Imamo još sutra ujutro trening i biće izmjena u sastavu, koji ćemo odrediti tek nekoliko sati prije susreta. Mi ćemo se prilagoditi i igrati onako kako nama najviše odgovara da probamo pobijediti utakmicu."

Petev je potom odgovorio na parolu BH Fanaticosa koji su i u Helsinkiju tražili njegov odlazak s klupe.

"Nisam vidio transparent na tribinama. Tek dan nakon toga sam pročitao vijest i ne mogu to komentarisati", izjavio je bugarski stručnjak.

Petev smatra da Rumunija i sada ima nekoliko dobrih igrača uprkos slabijim rezultatima posljednjih godina.

"Pratim dugo prvenstvo Rumunije i znam 99 posto igrača. To je država koja je uvijek imala velike igrače, a i sada imaju nekoliko kvalitetnih nogometaša. Spremni smo za sve varijante u njihovoj igri. Sve ovisi o nama, iako imamo jakog protivnika."

Junski ciklus Zmajevi nastavljaju gostovanjem u Crnoj Gori 11. juna, a zaključuju domaćom utakmicom protiv Finske 14. juna.

Utakmica 2. kola Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Rumunije, igra se sutra na zeničkom Bilinom polju sa početkom u 20.45 sati.