Liga nacija
60

Demoralisani Rumuni stigli u Zenicu i trenirali na Bilinom Polju, Iordanescu hvali Zmajeve

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Selekcija Rumunije danas je stigla u Zenicu, a na Bilinom Polju večeras su održali konferenciju za novinare i trening. Selektor Rumunije Edward Iordanescu je na konferenciji za medije kazao da su njegovi igrači demoralisani.

Iordanescu je na konferenciji za novinare kazao da nastoje izgraditi mentalitet i ekipu, te da su se dogodile određene stvari kojima nisu bili zadovoljni što ih je isfustriralo i zbog čega žele igrati mnogo bolje.

"Znamo da je ovo važno natjecanje i da će ovi rezultati i kvaliteta ekipe imati utjecaja na Evropskom takmičenju i da nam to može omogućiti bolje izvlačenje s povoljnijim ekipama", kazao je Iordanscu.

Dodao je da će u ovim utakmicama dobiti odgovore na pitanja koja će ih pripremiti za druga takmičenja, ali i staviti u bolji položaj glede baraža.

Komentarisao je i loš rezultat u Crnoj Gori te dodao da ne postoji izgovor i da svi od njih očekuju rezultate.

"Za mene postoji veći problem, a to je da dosta igrača prolazi kroz periode koji nisu najbolji, neki od igrača su propuštali utakmice, ni moral reprezentacije nije najbolji. To što smo izgubili prvu utakmicu je loše, ali bolje da se odmah suočimo s problemima, nego kasnije kada budemo igrali evropski šampionat", dodao je selektor Rumunije.

Na kraju je kazao da o reprezentaciji BiH pokušavaju saznati što više informacija, da su gledali utakmice koje je naša selekcija igrala, ali i da imamo jak tim.

"Gledali smo njihove utakmice, igrači u timu su priznati, igraju u jakim klubovima. Ako imate igrače koji su igrali za Romu, Inter ili Juventus, to mnogo govori. Oni postižu dobre rezultate. Moj zaključak je da BiH ima veliki potencijal i dosta igrača. Sviđa mi se pozitivan nastup koji žele postići i to jako cijenim", zaključio je Iordanescu.

Nakon konferencije za medije selekcija Rumunije je odradila i službeni trening na Bilinom Polju.