Šest mjeseci patnje
87

Zlatan Ibrahimović nakon uspješne operacije koljena poslao dirljivu poruku

E. B.
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je danas uspješno podvrgnut operaciji koljena, a nakon završetka je poslao dirljivu poruku svojim fanovima.

Proteklih mjeseci se mnogo pričalo o lošem zdravstvenom Ibrahimovićevom stanju, no on je odlučio odgoditi operaciju koljena za kraj sezone jer je želio podići trofej prvak Italije.

Danas je u dirljivoj poruci Zlatan podijelio sve šta mu je na duši.

"Proteklih šest mjeseci igrao sam bez prednjeg križnog ligamenta u lijevom koljenu. Koljeno mi je bilo natečeno šest mjeseci. Trenirao sam samo deset puta s ekipom u proteklih šest mjeseci. Primio sam više od 20 injekcija. Vadili su mi vodu iz koljena jednom sedmično. Svakog dana sam uzimao tablete protiv bolova. Jedva sam spavao od bolova. Nikada nisam više patio na terenu i van njega. Učinio sam nešto nemoguće mogućim. Imao sam samo jedan cilj, da napravim saigrače i trenera šampionima Italije jer sam im to obećao. Danas imam novi prednji križni ligament i još jedan trofej", napisao je Ibrahimović.

Ibrahimović je osvojio 12 titula prvaka u Italiji, Francuskoj, Španiji i Nizozemskoj, a još uvijek nije odlučio da li će kao 40-godišnjkak okončati sjajnu karijeru.