Svjedočila na sudu
88

Kate Moss demantovala navode da je Johnny Depp zlostavljao: Nikad me nije gurnuo ili udario

N. O.
Kate Moss na suđenju (Foto: EPA-EFE)
Kate Moss na suđenju (Foto: EPA-EFE)
Kate Moss govorila je o svojoj romansi s Johnnyjem Deppom tokom glumčevog suđenja za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard te negirala navode o zlostavljanju.

Tokom videouključenja uživo, manekenka se osvrnula na prethodno svjedočenje Heard o glasinama da ju je Depp gurnuo niz stepenice kada su izlazili 90-ih.

"Izlazili smo iz sobe i Johnny je napustio sobu prije mene. Bila je kiša. Dok sam izlazila iz sobe, kliznula sam niz stepenice i povrijedila sam leđa", objasnila je Moss komentarišući njihovo ljetovanje na Jamajci.

"Vrištala sam jer nisam znala šta mi se dogodilo i boljelo me je. Dotrčao je nazad da mi pomogne i odnio me u moju sobu i doveo ljekara. Nikada me nije gurnuo, udario ili bacio niz stepenice", ispričala je.

Heardin pravni tim nije unakrsno ispitivao Moss tokom njenog uključenja uživo.

Manekenka i glumac izlazili su od 1994. do 1997. nakon susreta u New Yorku. Iako je njihova veza bila kratkog vijeka, u to je vrijeme često bila na naslovnicama tabloida i činilo se da je imala veliki utjecaj na oboje.

U intervjuu za Vanity Fair 2012. Moss je otkrila da je prošla kroz "godine i godine plakanja" nakon njihovog razlaza.

"Ne postoji niko ko bi se zaista mogao brinuti o meni", rekla je tada, "Johnny je to radio nakratko. Vjerovala sam u ono što je govorio. Na primjer, kad bih upitala: 'Šta da radim?', on bi mi rekao."

Depp je preuzeo krivicu za kraj njihove romanse, rekavši za Hello! Magazin da je osjećao "odgovornost" za njihov prekid.

"Bilo mi je teško nastaviti s tim. Pustio sam da mi posao stane na put i nisam joj posvetio pažnju koju sam trebao posvetiti", ispričao je 1998. godine.

"Cijela stvar je bila luda jer se nikada nisam trebao toliko opterećivati ​​onim što su ljudi imali za reći o mom poslu. Naravno, trebao bih brinuti o svojim filmovima, ali kad dođem kući, trebao bih pokušati ostaviti te stvari iza sebe. Nisam to mogao, a bilo mi je užasno živjeti. Vjerujte mi, ponekad sam totalni debil", kazao je tom prilikom.

Moss nije svjedočila tokom suđenja za klevetu svog bivšeg dečka protiv The Suna 2020., ali je Heard spomenula ime modne ikone u jednom trenutku tokom svog svjedočenja na trenutnom suđenju. Tvrdila je da je ranije čula glasine da je Depp gurnuo Moss niz stepenice tokom njihove veze.