Konačno dobio poziv
668

Bilbija za Klix.ba: Ponosno dolazim na okupljanje Zmajeva, nagrađen sam za učinak

D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Najbolji igrač i strijelac Premijer lige BiH, osvajač titule prvaka sa Zrinjskim, Nemanja Bilbija, napokon je dobio poziv u A reprezentaciju BiH.
Selektor Zmajeva Ivaylo Petev konačno je pružio šansu fenomenalnom Bilbiji koji je porušio niz rekorda u bh. nogometu. Tridesetjednogodišnjem napadaču se tako ostvarila želja da dobije poziv u najbolju selekciju naše zemlje, kojoj itekako pripada.

"Hvala selektoru na pozivu. Ipak sam nagrađen za svoj učinak i s ponosom dolazim na okupljanje reprezentacije BiH. Zadovoljan sam što ću biti s našim najboljim igračima, selektor mi je ukazao čast da budem dio te ekipe. Čekaju nas veoma važne utakmice, start Lige nacija je bitan, posebno prva utakmica protiv Finske. Naša reprezentacija sada i u budućnosti može upisati dosta pobjeda i pozitivnih rezultata, nikad ne treba odustati.", izjavio je Bilbija za portal Klix.ba.

Zmajeve u Ligi nacija očekuju utakmice protiv protiv Finske (4. i 14. juna), Rumunije (7. juna) i Crne Gore (11. juna).

Zrinjski je "davno" osigurao novu titulu prvaka BiH, a kolo prije kraja sezone ima 25 pobjeda, šest remija i samo jedan poraz sa gol razlikom 72:14 i osvojen 81 bod. Bilbija je dao ogroman doprinos jer je postigao čak 31 pogodak u prvenstvu i upisao sedam asistencija.

U Kupu BiH ima jedan nastup i jedan pogodak. Ukupno je odigrao 31 utakmicu ove sezone te je postigao 32 pogotka.