Mjesto Kočevje
86

Eksplozija u hemijskoj fabrici u Sloveniji, građani pozvani da ne izlaze napolje

V. K.
Eksplozija u mjestu Kočevje (Foto: Twitter)
Eksplozija u mjestu Kočevje (Foto: Twitter)
Više od 20 osoba je povrijeđeno u eksploziji koja se jutros dogodila u fabrici Melamin u mjestu Kočevje u Sloveniji, prenose mediji u ovoj državi.

Kako piše portal 24ur.com, Policijska uprava Ljubljana jutros je dobila obavijest u eksploziji u hemijskoj fabrici u ovom mjestu nakon čega su upućene brojne interventne jedinice na teren.

"Prema podacima Uprave za zaštitu i spašavanje više od 20 osoba je povrijeđeno. Svi su prebačeni na liječenje u UKC Ljubljana. Aktivirane su vatrogasne jedinice, sanitetske jedinice te helikopteri", navodi se.

Zbog činjenice da se eksplozija dogodila u hemijskoj fabrici, policija je obavijestila građane da zatvore prozore i ne izlaze vani dok traje intervencija.

"Svim stanovnicima u okruženju se savjetuje da zatvore prozore i ne izlaze napolje dok traje intervencija. Također, ne prilazite mjestu događaja. Savjetujemo vam da se povučete u stanove i čekate dalja uputstva i informacije", saopćeno je iz policije.

Između ostalog, portal Utrip je saopćio kako su se okolne zgrade snažno zatresle nakon eksplozije, a mnogi su prijavili veće štete na fasadama.

"Ekipe su na terenu, kako vatrogasne tako i medicinske. Sve se radi po protokolu. Činimo sve što je u našoj moći. Preventivno, ljudi trebaju ostati u zatvorenim prostorima", rekao je gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič.