Sveučilišni kampus
207

Zlatko Dalić u Mostaru dobio mural i sportsku dvoranu, svečano je otvorio Čović

G. Š.
Foto: SUM
Na Sveučilišnom kampusu u mostarskom naselju Rodoč je danas svečano otvorena sportska dvorana, koja je dobila ime po izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

Dvoranu je svečano otvorio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović koji je zajedno s rektorom Sveučilišta u Mostaru Zoranom Tomićem otkrio mural posvećen Zlatku Daliću na ulazu u dvoranu.

Na svečanosti koja je okupila brojne goste i visoke dužnosnike Dalić je kazao kako jako ponosan priznanjem koje mu je na ovaj način odato u najvećem hercegovačkom gradu.

"Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji sam dobio različita priznanja i nagrade, ali ovo mi je jedna od najdražih i najvrijednijih, jer dolazi iz okruženja gdje sam rođen, a ja se nikada nisam sramio reći odakle potječem'", rekao je Dalić koji je rođeni Livnjak.

Odluku da Sveučilišna sportska dvorana nositi naziv po proslavljenom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, koji je kao hrvatski izbornik prvi odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja donio je Senata Sveučilišta u Mostaru.

"Mi trebamo takve uzore da bi mladima prenijeli poruku: ako usvojite i prihvatite vrijednosti koje živi Zlatko Dalić i sami možete ući u povijest jednoga naroda, jedne zemlje, jednoga društva. Možete biti pobjednici i kao takvi slavljeni i obožavani. Život s vrijednostima život je uspjeha. A uspjeti želimo svi, ma što radimo i tko smo", kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru.

Čović je naglasio kako se uspjeh postiže svojim posebnim zalaganjem, stvaranjem ambijenta, predanošću, što nije lako, ali da je napraviti u momčadskoj konkurenciji uspjeh puno više od onoga što pojedinac može postići. Tom prilikom je uz čestitke Daliću čestitao i prisutnom Sergeju Jakiroviću, treneru Hrvatskoga športskog kluba Zrinjski, koji je osvojio sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine sedam kola prije završetka Premijer lige.