Iznijela svoj stav
4

Američka pjevačica objavila da je išla na abortus: Svako bi trebao imati pravo na njega

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američka pjevačica Phoebe Bridgers objavila je da išla na abortus. Ovo je odlučila priznati nakon što je u ponedjeljak u javnost procurila informacija da bi Vrhovni sud SAD-a mogao donijeti odluku o zabrani abortusa.
"Išla sam na abortus u oktobru prošle godine dok sam bila na turneji. Otišla sam u Planirano roditeljstvo (Planned parenthood - američka neprofitna organizacija koja je, između ostalog, nadležna za planiranje porodice i izvršavanje pobačaja), gdje su mi dali pilulu za abortus. Proces je bio jednostavan. Svako bi trebao imati pravo na njega", napisala je Bridgers na Instagram storyju.

Nije navela s kim je čekala dijete. Pretpostavlja se da je u pitanju irski glumac Paul Mescal jer je u decembru potvrdila da su u vezi.

Foto: Instagram/phoebebridgers
Foto: Instagram/phoebebridgers

Bridgers nije prva zvijezda koja je otvoreno rekla da je abortirala. Alabama se 2019. godine približavala usvajanju zakona koji zabranjuje abortus pa su zbog toga brojne poznate žene otkrile da su prekinule trudnoću, a među njima su Busy Philipps, Jameela Jamil i Amber Tamblyn.