Sud u Londonu
35

Legendarni teniser Boris Becker osuđen na dvije i po godine zatvora

E. B.
Boris Becker (Foto: EPA-EFE)
Boris Becker (Foto: EPA-EFE)
Legendarni teniser Boris Becker je osuđen na dvije i po godine zatvora, presuda je suda u Londonu zbog toga što je pokušao sakriti novac i nekretnine nakon što je proglasio bankrot.

Becker (54) je proglasio bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na 50 miliona funti.

Legendarni njemački teniser je osuđen zbog toga što je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac, vlasništvo nad nekretninama i teniske trofeje.

Becker je prebacio stotine hiljada eura sa svog na račune bivših supruga Barbare i Sharlely, pokušao sakriti 75.000 dionica u kompjuterskoj kompaniji Breaking Data Corp, te pokušao sakriti vlasništvo nad stanovima u Londonu i Njemačkoj.

Becker je jedan od najboljih tenisera u historiji. U karijeri koja je trajala od 1984. do 1999. godine je zabilježio 713 pobjeda i 214 poraza, osvojio je 49 titula uključujući šest Grand Slamova, a početkom 1991. godine je bio prvi na ATP listi.

Inače, slavni njemački teniser već dugo živi u Engleskoj. Vrijedi dodati da je i tri godine bio trener Novaka Đokovića i da je dvojac osvajao Grand Slam titule zajedno.