Velika Britanija
24

Kraljica Elizabeta je svoj skeč s Jamesom Bondom skrivala od porodice, ali i članova vlade

N. O.
Kraljica Elizabeta u skeču s Olimpijskih igara 2012. (Foto: YouTube/Screenshot)
Kraljica Elizabeta u skeču s Olimpijskih igara 2012. (Foto: YouTube/Screenshot)
U nedavnoj emisiji na BBC-u otkriveno je kako je kraljica Elizabeta II svoj skeč s Jamesom Bondom skrivala od svoje porodice te da je jedan od uslova da učestvuje bio upravo da niko ne zna ništa o tome.

Kraljica Elizabeta II glumila je uz Daniela Craiga u smiješnom skeču koji je emitiran tokom Ljetnih olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

U nedavnoj epizodi emisije The Reunion, voditeljica Kirsty Wark razgovarala je s članovima produkcijskog tima koji je radio na ceremoniji otvaranja događaja, na kojoj je prikazan skeč.

U skeču se vidi kako Craig kao agent 007 vodi kraljicu na Olimpijski stadion u Londonu.

"Kraljica nikada nije rekla svojoj porodici da to radi. To je bio jedan od uslova kada je pristala da bude dio projekta", rekao je menadžer produkcije Sam Hunter.

"Dakle, ako zaista pogledate momenat kada ona dolazi i kada sjeda na svoje mjesto, možete vidjeti kako njena porodica govori: da je skeč bio dobar", ispričao je.

Producentski tim je također morao čuvati tajnu od nekih članova vlade.

"Ono što je bilo teško je to što niste željeli mnogo da kažete vladi jer niste znali koliko će biti sigurni", rekao je izvršni producent Stephen Daldry.

Ranije ove godine, Craig je otkrio detalje njihovog sastanka tokom gostovanja u emisiji The Late Show, a posebno se prisjetio "veoma smiješne" šale koju je kraljica ispričala na njegov račun.