Premijer liga BiH
14

Tok utakmice: Zrinjski - Sarajevo 4:0

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Nogometaši Zrinjskog i Sarajeva na stadionu Pod Bijelim brijegom igrali su derbi 26. kola Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos ovog susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Zrinjski je novi prvak Bosne i Hercegovine!

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Sarajevo 4:0 (Janković 15', Bilbija 51', Lazić autogol 62', Jukić 76')

85' - Bodul je ubacio iz kornera, ali Palić glavom šutira preko gola.

85' - Velika šansa za Sarajevo! Bagarić je šutirao, ali golman Zrinjskog brani.

84' - Umalo je Dizdarević izgubio loptu, ali je na kraju imao sreće i lopta mu se vratila u ruke.

82' - Imalo je Sarajevo sada jednu šansu iz kontranapada, ali je golman Zrinjskog istrčao i izbacio loptu u aut.

Zrinjski - Sarajevo 4:0 (Jukić 76')

76' - Gooooooooooooooool! Kakav pogodak Jukića! Uzeo je loptu na svojoj polovini, pobjegao je svim svojim čuvarima, prevario Lazića i pogodio dalji ugao za velikih 4:0.

70' - Konačno jedna lijepa akcija Sarajeva, ali je Palić šutirao preko gola.

67' - Halid Šabanović je dobio žuti karton zbog jednog oštrog prekršaja.

65' - Dvostruka izmjena u domaćem timu. Damir Zlomislić mijenja Ivana Bašića, a Matija Malekinušić je zamijenio Marija Tičinovića.

65' - Velika šansa za Zrinjski! Janković je nakon soloprodora šutirao, Dizdarević brani, a na odbijenu loptu Jukić nije uspio postići gol.

Zrinjski - Sarajevo 3:0 (Lazić autogol 63')

63' - Goooooooooool! Lazić je nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Jukić je odlično probio po lijevoj strani, ubacio, a Lazić je loptu poslao u svoju mrežu.

59' - Opasan napad Zrinjskog preko Jankovića, ali su previše zakomplikovali i na kraju je Dizdarević uhvatio centaršut s desne strane.

58' - Golman Sarajeva se žalio na jednu povredu, ali sada se utakmica nastavila.

54' - Domaći navijači prave sjajnu atmsoferu na stadionu, svjesni činjenice da će nakon ove utakmice gotovo izvjesno postati novi prvaci Bosne i Hercegovine.

Zrinjski - Sarajevo 2:0 (Bilbija 51')

51' - Goooooooooooooool! Bilbija sjajno glavom pogađa za 2:0! Njegov 27. gol u ovoj sezoni, a treba mu još samo sedam pogodaka da postane najbolji strijelac u historiji Premijer lige. Čorluka je sjajno ubacio s desne strane, a Bilbija glavom pogađa za 2:0.

50' - Bolja igra Zrinjskog u drugom poluvremenu.

49' - Prvi korner u drugom poluvremenu za domaći tim, ali nije bilo opasnosti po gol Sarajeva.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli gostujući igrači.

Prvo poluvrijeme

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (Janković 15')

45' - Još dvije minute sudijske nadokande.

40' - Mujakić je dobio žuti karton zbog simuliranja.

37' - Ivan Bašić je dobio žuti karton.

35' - Dobra dubinska lopta za Bilbiju, ali sve to dobro prati Dizdarević i čisti situaciju. Izbacio je loptu u aut.

35' - Igra se veoma dobro s obje strane, s puno duela i otvorene igre. Zaista odličan meč u Mostaru, iako nema puno izrazitih šansi.

29' - Sarajevo je opet došlo "do daha" i nešto bolje igre.

24' - Sjajna šansa za Zrinjski! Jukić je probao s vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored gola Dizdarevića.

19' - Zrinjski se oslobodio nakon vodećeg gola i sada u potpunosti kontrolišu igru.

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (Janković 15')

15' - Gooooooooooool! Kakav efektan pogodak je sada postigao Janković. Namjestio se na nekih 25-30 metara od gola Sarajeva, a onda raspalio loptu u same rašlje za vodstvo od 1:0. Jedan od najboljih pogodaka u ovoj sezoni.

14' - Janković je ubacio iz slobodnog udarca, ali Bilbija je loše zahvatio loptu.

13' - Čataković je ubacio, Varešanović je čekao loptu, no ona nije došla do njega. U nastavku napada šutirao je Šećerović, ali je lopta otišla daleko od gola. Sarajevo bolje igra u ovim trenucima.

9' - Šansa i za Zrinjski na drugoj strani, Bilbija je probao, ali Dizdarević dobro reaguje i izbacuje loptu u korner.

7' - Velika šansa za Sarajevo! Pet na tri su imali igrači Sarajeva, golman Zrinjskog Čondrić je istrčao i presjekao. U nastavku akcije lopta je došla do Hebibovića, on šutira s desne strane, no golman Zrinjskog mu je odbranio, nakon čega mu se lopta opet odbila direktno na nogu. Ipak, drugi pokušaj iz neposredne blizine je otišao pored gola.

4' - Sarajevo je imalo jedan korner, ali nije bilo opasnosti po gol Plemića.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Zrinjskog.

18:59 - Sve je spremno za početak utakmice.

Kako su treneri najavili meč:

Jakirović: Koncentracija je na utakmicu sa Sarajevom. Radi se o derbiju, očekujem na utakmici pune tribine, napravljene su neke akcije da se što više ljudi animira i mislim da su to ovi momci zaslužili. Želim igrati bez nekog posebnog pritiska, a titula će se desiti prije ili poslije.

Mislim da će treneru Sarajeva trebati još malo vremena da se upozna sa svim 'čarima' bh. lige, kao što je i meni trebalo. On insistira na napadačkom nogometu i to se za sada više vidi u njihovim domaćim utakmicama: dali su 12 golova u dvije utakmice i to treba respektovati. U gostima je to malo drugačije, ali i mi u gostima igramo drugačije.

Vasoski: Dosta bitna utakmica za nas, protiv protivnika kojeg izuzetno respektujemo. Oni će biti novi šampioni BiH. Nećemo puno odstupati od naše igre, probat ćemo neutralizirati njihovu ofanzivu, a prema naprijed da odigramo onako kako u zadnje vrijeme znamo. Bit će jedna dobra utakmica, želim samo da bude fer i korektno suđenje i da svi uživaju u nogometu.

18:30 - Ukoliko Zrinjski danas pobijedi Sarajevo i osvoji tri boda, onda će i zvanično postati novi prvak Bosne i Hercegovine.

18:30 - Treneri Zrinjskog i Sarajeva Sergej Jakirović i Aleksandar Vasoski odabrali su početne sastave.

Za Zrinjski od prve minute igraju: Čondrić, Memija, Jakovljević, Barišić, Ćorluka, Bašić, Savić, Janković, Jukić, Tičinović i Bilbija.

Na klupi su ostali: Soldo, Gulišija, Trajkovski, Zlomislić, Malekinušić, Sabljić, Bekić, Magdić i Šipovac.

Sarajevo meč počinje u sastavu: Dizdarević, Pidro, Lazić, Mujakić, Šabanović, Šećerović, Kapić, Varešanović, Hebibović, Suljić i Čatakovć.

Na klupi su: Kanurić, Ahmetović, Bodul, Velkoski, Ramić, Bagarić, Palić, Dupovac i Kobiljar.

Bordo tim je u današnjem meču lišen usluga Avramovskog i Đokanovića i svakako da će to biti veliki hendikep za goste iz Sarajeva.

18:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos derbi utakmice 26. kola nogometne Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva. Utakmica se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 19 sati.