Još voli bivšu suprugu
53

Sean Penn priznao da je uništio svoj brak, prioritet mu bili alkohol i antidepresivi

I. B.
Sean Penn krivi se jer nije bio bolji prema posljednjoj supruzi (Foto: EPA-EFE)
Sean Penn krivi se jer nije bio bolji prema posljednjoj supruzi (Foto: EPA-EFE)
Glumac koji je u proteklo vrijeme u centru pažnje zbog podrške Ukrajini, nedavno se osvrnuo na svoj ljubavni život i propali brak za koji je, kako kaže, sam kriv.

Sean Penn preuzeo je krivicu za krah svog braka sa Leilom George koja je prije sedam mjeseci podnijela papire za razvod od glumca.

"Postoji žena u koju sam silno zaljubljen. Ona je Leila George koju sada viđam samo od dana do dana jer sam sje*ao naš brak", rekao je u intervjuu za Hollywood Authentic, pa zatim nastavio: "Tehnički smo bili u braku godinu dana, a pet godina sam je vrlo zanemarivao", dodao je glumac.

Iako, kako kaže, nikada nije bio nevjeran glumici iz Australije ni ništa slično tome, priznao je da je ispred njihove veze počeo stavljati druge stvari, poput alkohola ili tableta za spavanje za kojim je često posezao.

"Dozvolio sam sebi da druge stvari budu ispred nje, a one su uključivale depresiju, alkohol i očajavanje", istakao je glumac.

Penn, koji je prethodno izjavio kako razmišlja da uzme oružje i ode se boriti protiv Rusije, istakao je kako je njegovom razlazu sa suprugom možda prethodila i razlika od 32 godine među njima.

"Ovo će vas šokirati, ali prelijepe, ljubazne, i nevjerovatne mlade žene koje se udaju za starijeg muškarca, zapravo ne vole kada se probude iz mirnog sna i vide svog muškarca na kauču, kako od četiri ujutro gleda sva s*anja koja se dešavaju u svijetu i kojem je u 10 sati ujutro idealno vrijeme za duplu votku i tablete za spavanje", rekao je iskreno Penn.

Iako nije siguran ima li nade za pomirenje, glumac je priznao kako pokušava biti bolji čovjek zbog Leile, no tvrdi da se poroka još nije odrekao.

"Kada perem suđe, ne javljam se na telefon, a ako sam sa suprugom, skroz ga isključim. Čak i kad sam pod stresom, to nije kao što je bilo prije. Nadam se da sam sada naučio kako je porodica prioritet", dodao je on.

Inače, par se nakon četiri godine zabavljanja vjenčao u julu 2020., godine, a glumcu je ovo treća supruga. Prethodno je bio sa Madonnom te Robin Wright s kojom ima dvoje djece, kćerku Dylan i sina Hoppera.