Gradonačelnica Sarajeva
130

Prva godina mandata Benjamine Karić: Evo kako je opisala svoj rad

B. R.
Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) je zadovoljna urađenim u prvoj godini gradonačelničkog mandata. Poručila je da je radila u interesu građana i da će tako nastaviti djelovati.

"Spremna sam nastaviti vrijedno raditi i davati najbolje od sebe. Budućnost je sada, ovaj trenutak, nema više vremena za čekanje. Sve odluke i važni dokumenti predstavljaju zajednički rad shodno interesu građana", kazala je.

Karić je ocijenila da postoji sinergija između gradske uprave i Gradskog vijeća te da je to i vidljivo. Najavila je da će i dalje raditi na povjerenju i transparentnosti.

"Radimo i radit ćemo na stvaranju okruženja i prilika kako bi nam građani vjerovali i kako bi imali dostupne informacije. Kroz povjerenje i transparentnost će sigurno proistaći konkretni projekti koji su dio strategije koja će uskoro biti objavljena", ukazala je.

Napomenula je da je prva njena odluka bila potpisivanje sporazuma s kantonalnim Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.

Između ostalog, izdvojila je i reviziju poslovanja gradske uprave, pokretanje obnove astronomskog observatorija na Trebeviću, gradnje spomenika Tvrtku I Kotromaniću i gradnje Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi.

"Projekata je mnogo. Trudili smo se da ulažemo u infrastrukturne projekte, ali da ne budu zapostavljeni kultura, sport, socijalne ustanove", rekla je.

Obećala je da ćemo i u ovoj godini "doživjeti mnoge pozitivne stvari i prevladati one loše".