Premijer liga BiH
16

Tok utakmice: Velež - Tuzla City 1:2

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Veleža i Tuzla Cityja danas od 15:00 sati igraju derbi utakmicu 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tekstualni prijenos meča možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+4' - Gotova je utakmica. Tuzla je zasluženo pobijedila rezultatom 2:1. Za goste su pogađali Džafić i Nsue, a za domaće Anđušić.

90' - Četiri minute sudijske nadoknade!

86' - GOOOOL! Tuzla ponovo vodi u Vrapčićima, a ova put je strijelac bio Nsue! Mehanović je odlično centrirao s desne strane za Nsuea koji je ostao sam i s pet metara zatresao mrežu za veliko slavlje gostiju.

80' - Žuti karton je sada dobio i Mišić.

76' - Dudić povlači posljednji potez na današnjem susretu. Uveo je Vehabovića umjesto strijelca gola Anđušića. Malo kasnije u igru su ušli Pršeš i Zajmović umjesto Haskića i Hasanović.

69' - Domaći su sada tražili penal smatrajući da je gostujućeg igrača lopta pogodila u ruku. Međutim, sudije su donijele ispravne odluku jer se nakon ponovljenog snimka vidjelo da je lopta pogodila u glavu igrača Tuzle. Zbog prigovora je Dudić dobio žuti karton.

62' - Dudić povlači novi potez. Umjesto Pece u igru je uveo Brandaa. S druge strane, Nsue je zamijenio na terenu Krpića.

61' - Period mirnijeg dijela meča bez uzbuđenja pred golovima. U međuvremenu Krpić je u napadu žestoko faulirao Bajrića pa je dobio žuti karton.

53' - Musemić pravi i treću izmjenu. Sada je Gavrić napustio teren, a umjesto njega u igri je Mišić.

50' - Dobar napad Veleža. Anđušić je odlično probio do posljednjeg dijela terena, a onda uposlio Pecu koji je loše šutirao iskosa s lijeve strane.

46' - Dudić i Musemić su napravili izmjene na poluvremenu. Kod Veleža je ušao Ovčina umjesto Dejanovića, dok je Mehidić zamijenio Šukilovića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

45' - Poluvrijeme na stadionu Rođeni! Gledali smo uzbudljivu utakmicu s dosta solidnih prilika i dva pogotka. Sve je otvoreno i u nastavku meča obje ekipe mogu doći do pobjede.

42' - Gosti igraju dosta grubo i već su napravili 10 prekršaja. Za razliku od Tuzle, domaći su napravili tek dva faula.

40' - Prinudna izmjena kod gostiju. Nukić je zbog povrede napustio teren, a umjesto njega u igri je Dario, dojučerašnji igrač Veleža.

34' - GOOOOOL! Velež brzo odgovara budući da je Anđušić pogodio za 1:1! Bila je to duga akcija domaćeg tima, a nakon što se lopta odbila od nekoliko igrača na kraju je stigla do Anđušića koji takve poklone ne propušta te rutinski pogađa za izjednačenje.

26' - GOOOOOL! Tuzla City vodi 1:0, a strijelac je Džafić! Nakon nešto mirnijeg perioda utakmice, Tuzla je uspjela iskoristiti prvu veliku priliku na meču. Prvo je Jovičić dosta slabo reagovao nakon što je u šansi bio Krpić. Lopta se potom odbila do Džafića koji je bez problema posprema u mrežu za 0:1.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

16' - Ponovo dvije opasne situacije pred golom Tuzle. Prvo je Peco bio blokiran, a onda je Brajlović sigurno odbranio udarac nakon pokušaja Hasanovića.

15' - Prva velika prilika na utakmici. Haskić je uposlio Dejanovića koji nešto lošije šutira, ali dovoljno opasno. Ipak, Nukić je spasio čitavu situaciju.

13' - Nakon nekoliko dobrih pokušaja Veleža, Tuzla je imala opasan kontranapad koji je prekinuo Hasanović fauliravši Gavrića. Za ovaj prekršaj dobio je žuti karton. Šutirao je Mehanović iz slobodnog udarca, ali je samo pogodio živi zid.

5' - Ispitivanje snaga na samom početku meča. Još uvijek bez ozbiljnijih prilika u Vrapčićima.

1' - Počela je utakmica na stadionu Rođeni.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

14:56 - Velež se nalazi u zlatnoj sredini na osmom mjestu bez puno šansi za izlazak u Evropu, ali i za ispadanje iz elitnog ranga bh. nogometa. S druge strane, Tuzla je na drugom mjestu i do kraja sezone predstoji im žestoko borba da ga zadrže. Motiva svakako imaju danas na stadionu Rođeni da dođu do važnih bodova.

14:53 - Glavni sudija današnjeg meča je Antoni Bandić iz Gruda, a asistirat će mu Enes Đozić iz Sarajeva te Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Četvrti sudija je Admir Musić iz Hrasnice, odakle je i delegat Samir Ćupina.

14:50 - Trener Feđa Dudić je izveo očekivanu postavu: Marko Jovičić, Slaviša Radović, Adin Bajrić, Samir Zeljković, Mehmed Ćosić, Nemanja Anđušić, Nermin Haskić, Demir Peco, Dino Hasanović, Alen Dejanović i Samir Radovac.

Na klupi su ostali Slaviša Bogdanović, Denis Zvonić, Omar Pršeš, Haris Ovčina, Tarik Isić, Ubiratan de Souza Brandao, Edo Vehabović, Đani Salčin i Dženan Zajmović.

S druge strane, Husref Musemić se odlučio za sastav: Bakir Brajlović, Musfata Šukilović, Ajdin Nukić, Nebojša Gavrić, Sulejman Krpić, Huso Karjašević, Nemanja Tomašević, Mirzad Mehanović, Adnan Džafić, Agustin Doffo i Kobie Darick Morris.

Na klupi su: Nevres Fejzić, Mirsad Hasanović, Emilio Lopez Nsue, Eldin Mehmedović, Petar Mišić, Damir Mehidić, Dario Fernando Ferreyra, Adrian Mendeš i Belmin Mešinović.

14:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos derbi utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Tuzla Cityja. Meč se igra na stadionu Rođeni s početkom u 15:00 sati.