Nakon objavljenog spiska
48

Petev obrazložio zašto nije pozvao Pjanića, otkrio da Hadžikadunić već ima novi klub

H. H.
Petev je pozvao 26 nogometaša za predstojeće utakmice (Foto: T. S./Klix.ba)
Petev je pozvao 26 nogometaša za predstojeće utakmice (Foto: T. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev održao je konferenciju za novinare u Sarajevu, na kojoj je između ostalog objavio spisak igrača za martovske prijateljske utakmice sa Gruzijom i Luksemburgom.
Zmajeve ovog mjeseca očekuju dva prijateljska susreta koja će biti odigrana na stadionu Bilino Polje u Zenici, a gosti će biti selekcije Gruzije i Luksemburga 25. i 29. marta.

"Očekujem da odigramo dobro i odgovorno. Devedeset posto igrača od ranije je tu i očekivanja su kao i uvijek velika. Nadam se da ćemo biti puno bolji nego prošle godine i da smo mentalno zreliji", poručio je Petev.

Na spisku nema Miralema Pjanića koji je povrijeđen i u dogovoru sa selektorom neće igrati u predstojećim mečevima.

"Razgovarao sam s Pjanićem. On je imao povredu lista, nekih 20 dana nije u treningu i s obzirom na to smo se dogovorili da propusti ove mečeve i oporavi se od povrede."

Na spisku je i Dennis Hadžikadunić, nogometaš Rostova, koji je prema riječima Peteva već napustio Rusiju i vratio se u švedski Malmo.

"Pričao sam s Hadžikadunićem i mislim da se već vratio u Malmo s obzirom da je FIFA dozvolila strancima iz Rusije da promijene klub. Sretan sam zbog toga i mislim da će imati veću minutažu". izjavio je Petev.

Utakmica protiv Gruzije zakazana je za 25. mart u 20:45 sati, a četiri dana kasnije slijedi susret s Luksemburgom u isto vrijeme.