Viđen u Tel Avivu
325

Abramovič se konačno pojavio u javnosti: Ruski milijarder izgleda neprepoznatljivo

E. B.
Roman Abramovič (Foto: EPA-EFE)
Roman Abramovič (Foto: EPA-EFE)
Roman Abramovič, ruski milijarder koji je primoran prodati Chelsea zbog bliskosti sa Vladimirom Putinom, se već duže vrijeme nije pojavljivao u javnosti, a svi su ostali šokirani njegovim izgledom na videu koji se pojavio jučer na društvenim mrežama.

Abramovič je do prije nekoliko sedmica bio jedan od najcjenjenijih biznismena na svijetu, no nakon sankcija koje su mnoge evropske države uvele prema Rusiji i ruskim oligarsima se nalazi u nezavidnom položaju.

On je nedavno objavio na klupskoj stranici da će prodati Chelsea, no niko ga nije vidio u javnosti sve do jučer kada su ga prolaznici uspjeli prepoznati na aerodromu u Tel Avivu uprkos tome što izgleda neprepoznatljivo, a snimci i fotografije su počele ubrzo kružiti društvenim mrežama.

Abramovič, koji je tokom proteklih godina počeo polako sijediti, je sada kao 55-godišnjak u potpunosti sijed i pravo je čudo kako su ga građani uspjeli prepoznati.

On se proteklih dana nalazio u Izraelu, no očito je da se nije mogao zadržati u njemu iako ima njihov pasoš, te je odletio iz Tel Aviva u Moskvu kako bi prebacio dvije jahte i 14 aviona u Rusiju.

Jedna od jahti - Solaris, koja je vrijedna nevjerovatnih 500 miliona eura, je bila privremeno stacionirana u crnogorskom Tivtu, no i ona je krenula put Rusije kako ne bi bila zaplijenjena što je sve češći slučaj sa jahtama ruskih oligarha koji su pogođeni sankcijama.