Vjeruje u svoj tim
29

Vasoski najavio gostovanje na Grbavici: U derbiju nema favorita, Željezničar me iznenadio

K. H.
Aleksandar Vasoski (Foto: T. S./Klix.ba)
Aleksandar Vasoski (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski najavio je sutrašnji derbi protiv Željezničara rekavši da u toj utakmici nema favorita, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe da dođu do pobjede i pozitivnog rezultata.

"Naš cilj je ostvaren, željeli smo pobjedu i sada imamo dobre šanse da prođemo u polufinale. Ekipa je bila na nivou, dobro smo stajali na terenu i stvorili veliki broj šansi, pa s tim u vezi mogu reći da smo zadovoljni", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo pa nastavio:

"Znamo šta znači derbi, tu favorita nema. Mogu navijačima obećati da će momci dati sve od sebe. Osvježili smo ekipu u srijedu, svjesno, a što se tiče Šećerovića, vidjet ćemo danas da li je spreman za utakmicu. Moramo vidjeti kako će se ponašati na treningu, a u konkurenciji će biti i Avramovski."

Na konferenciji za medije obratio se i štoper Bordo tima Amer Dupovac (Foto: T. S./Klix.ba)
Na konferenciji za medije obratio se i štoper Bordo tima Amer Dupovac (Foto: T. S./Klix.ba)

Ovo će za novog trenera Sarajeva biti prvi gradski derbi protiv Željezničara.

"Gledao sam nekoliko posljednjih derbija. Moramo biti skoncentrisani na nogomet, biti na nivou 90 minuta, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, to ne znam. Željezničar me pozitivno iznenadio protiv Veleža, dosta trče, igraju visok presing i njihov trener je bivši igrač kluba pa zbog toga moramo biti pažljivi. Potrebno je da igramo našu igru", dodao je Vasoski.

Medijima se obratio i kapiten Sarajeva Amer Dupovac, koji je rekao da igrači "žive za derbi" i da jedva čeka utakmicu, a što se tiče Željezničara, rekao je da očekuje agresivnu igru od prve minute.

Sarajevski derbi se igra u subotu na stadionu Grbavica od 17 sati.