Na sigurnom
90

Ukrajinska teniserka koja je potresla svijet objavom mir pronašla u Francuskoj

D. P.
Jastremska (lijevo) s mlađom sestrom (Foto: Instagram)
Jastremska (lijevo) s mlađom sestrom (Foto: Instagram)
Sjajna ukrajinska teniserke Dajana Jastremska napustila je svoju domovinu i mir pronašla u Francuskoj nakon što se Ukrajina suočila s ruskom invazijom.
Jastremska, teniserka koja je prije godinu i po bila 21. igračica svijeta, uzdrmala je svijet prije dva dana objavom da mora napustiti svoju ratom pogođenu domovinu na zahtjev roditelja.

Ova 21-godišnja teniserka zajedno s mlađom sestrom napustila je Ukrajinu. Sve je prije dva dana objavila na društvenim mrežama zajedno s tužnom porukom.

"Nakon što smo proveli dvije noći u podzemnom parkingu, moji roditelji su odlučili po svaku cijenu da mene i moju sestru pošalju iz Ukrajine. Mama, tata, puno vas volimo i čuvajte se. Volim svoju zemlju. Ukrajinci, čuvajte svoje živote", napisala je uplakana Ukrajinka prije dva dana.

No, novim objavama teniserka je poručila da je sada sigurna u Francuskoj te se zahvalila zemlji koja je prihvatila nju i njenu mlađu sestru.

"Umorne, ali moja sestra i ja smo sigurne. Hvala Francuskoj. Ukrajina, ostani jaka. Nedostaje mi moj dom, mama i tata", poručila je Jastremska na novom Instagram storyju.

Također, ukrajinska teniserka se zahvalila Rumuniji za dobrodošlicu i odličan tretman pošto je preko ove zemlje stigla do Francuske.