Protiv nezgodnog Rusa
64

Đoković uz probleme prošao u četvrtfinale Dubaija, ovoga puta priredili su mu još bolji doček

D. P.
Đoković je slavio u dva seta (Foto: EPA-EFE)
Đoković je slavio u dva seta (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković uz određene probleme u drugom setu savladao je Karena Hačanova (26. ATP) i tako se plasirao u četvrtfinale ATP 500 turnira u Dubaiju. Završeno je rezultatom 6:3 i 7:6 (2).

Đoković je Dubai izabrao kao prvi turnir u 2022. godini nakon velike drame u Australiji, a tu je počeo izvrsno. Prije dva dana razbio je Lorenza Musettija rezultatom 2:0 po setovima.

Rival u drugom kolu bio mu je Karen Hačanov, uvijek neugodni ruski teniser, a posebno na tvrdoj podlozi. Hačanov je stvorio određene probleme Đokoviću, a to je bilo evidentno u drugom setu.

Prvi set srbijanski teniser priveo je kraju u svoju korist zahvaljujući breaku u četvrtom gemu kada je otišao na 3:1 i sigurnim servisima ga sačuvao do kraja.

Slična situacija bila je i u prvom dijelu drugog seta. Đoković je imao break, ali ga je neočekivano Hačanov vratio i poravnao na 4:4. Drugi set je odlučen u tie-breaku. Tu se mnogo bolje snalazi prvi reket svijeta, prepustio je rivalu samo dva poena i plasirao se u četvrtfinale.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Đoković ponovo u Dubaiju imao podršku kakvu rijetko pamti. U prvom kolu organizovali su mu doček kojeg je i sam pohvalio na društvenim mrežama poručivši da nije očekivao takve stvari.

Danas su navijači doček podigli na jedan viši nivo, pa je s tribina odjekivalo "Nole, Nole" nakon što je službeni spiker prozvao njegovo ime za izlazak na teren.

Đoković će na teren već sutra kada ga očekuje četvrtfinalni meč protiv češkog tenisera Jiržija Veselog.