Muzički spektakl
3

Poluvrijeme na Super Bowlu je na scenu dovelo nostalgični hip-hop i Eminema na koljenima

N. V.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sportski spektakl za ljubitelje NFL-a sinoć su priredili Los Angeles Ramsi i Cincinnati Bengalsi (23:20), a za muzički dio, koji mnogi također uzbudljivo iščekuju, pobrinule su se rap i R&B zvijezde.
Ove godine je na poluvremenu Super Bowla dominirao hip-hop, uz pomoć R&B-a, a zvijezde poput Dr. Drea, Eminema, Snoop Doga te Kendricka Lamara zauzele su centralno mjesto na najvećem koncertu u godini.

Show je predstavljao pravu poslasticu za sve koji su odrastali u 90-im, a mnogi njihovi hitovi, kao i pjesme pokojnog 2Paca, su nas pomalo vratili u 2000. godine, što možete pogledati na NFL-ovom zvaničnom YouTube kanalu ukoliko ste propustili.

Koncert je otvoren pjesmama "The Next Episode" i "California Love", a nakon njih je publiku iznenadio 50 Cent hitom "In Da Club". Zatim je na pozornicu stupila pjevačica Mary J. Blige, koja je otpjevala svoje hitove. Uslijedio je nastup Kendricka Lamara, koji se odlično uklopio u show uprkos tome što nije američka hip-hop zvijezda devedesetih.

Pravi spektakl je donio Eminem s Oscarom nagrađenim hitom "Lose Yourself". On je kleknuo na kraju izvođenja numere, a mnogi vjeruju da je tako prekršio pravila NFL-a i da je to uradio po uzoru na igrača Colina Kaepernicka, koji je taj gest ranije učinio simbolom protesta protiv policijske brutalnosti i rasne diskriminacije.

Američku himnu prije početka utakmice otpjevala je country zvijezda Mickey Guyton, a osim već pobrojanih američkih zvijezda, na Super Bowl Halftime Showu nastupili su i Mary J. Blige, Sean Forbes i Warren Snipe.

Policija je odlučila bojkotovati ovaj spektakl zbog repera Snoopa Doga i Eminema, koji su izabrali svoje pjesme s pogrdnim riječima upućenim policiji.