Vodi ekipu ka tituli
24

Višća briljira u Turskoj i igra u fantastičnoj formi, danas je dva puta matirao Šehića

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Bh. nogometaš Edin Višća nastavlja briljirati u Turskoj, a sada je bivši Zmaj postigao gol protiv Konyaspora i zatresao mrežu koju čuva prvi golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić. U drugom poluvremenu je postigao i drugi gol na ovom meču.

Višća je do trećeg gola u dresu Trabzonspora došao u 13. minuti i to nakon što mu je Cornelius asistirao s desne strane, a on je prvo sjajno prevario jednog čuvara i nakon toga pogodio za vodstvo svog tima.

[TWITTER]1492897397525078022[/TWITTER]

Iako se očekivalo da će Višća "iz prve" šutirati prema golu Konyaspora, on je primio loptu i već tu prevario svog čuvara koji je ostao daleko, a onda lijevom nogom pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja domaćih navijača. Gol možete pogledati i ovdje.

U drugom poluvremenu, tačnije u 66. minuti, Višća je postigao još jedan gol, opet lijevom nogom, kojim je doveo svoj tim na korak od trijumfa u ovom susretu. Drugi pogodak možete pogledati ovdje.

Nema sumnje da je Višća veliko pojačanje Trabzonspora i igrač s kojim su znatno povećali šanse za osvajanje trofeja, a s tim u vezi napomenut ćemo i golove koje je postigao protiv Galatasarayja i Kašimpaše, oba za pobjedu i tri boda svog tima.