Sudionik ruskih osvajanja
802

Rusko MVP: Zoran Milanović uvršten na "listu neprijatelja Ukrajine"

M. G.
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović uvršten je u bazu podataka na ukrajinskoj stranici Mirotvorac, gdje je okvalifikovan kao "sudionik ruskih osvajanja".

Ovo je danas na pres konferenciji izjavio zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev.

"Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, nakon izjave da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, uvršten je u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine", rekao je Zajcev.

Ukrajinska stranica Mirotvorac nakon Milanovićeve izjave o Ukrajini, nazvala ga je "sudionikom ruskih osvajanja" uz tvrdnju da "učestvuje u informativnim specijalnim operacijama Kremlja"

Od ukrajinskih državnih tijela zatražili su da njegovu objavu razmotre kao izjavu o "počinjenju namjernih radnji ovog građanina protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine, mira, sigurnosti čovječanstva i međunarodnog reda i zakona, kao i drugih kaznenih djela".

Podsjećamo, Milanović je nedavno rekao da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, a situacija na ukrajinsko-ruskoj granici je ozbiljna kriza iza koje prvenstveno stoji SAD. Također je ustvrdio da, u slučaju eskalacije krize u toj zemlji Hrvatska neće slati vojnike.

Ranije je Milanović posjetu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Ukrajini nazvao "čistim šarlatanstvom".