"Lucky loser"
319

Džumhur zamalo završio na mjestu Đokovića, ipak se nada nastupu na Australian Openu

D. P.
Džumhur je mogao ući na mjesto Đokovića (Foto: Twitter)
Džumhur je mogao ući na mjesto Đokovića (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije imao sreće prilikom žrijeba "lucky losera" za Australian Open, pa mu je tako izmaklo mjesto koje je upražnjeno uslijed deportacije Novaka Đokovića.
Kao i za svaki ostali turnir, i za Australian Open postavljene su alternative koje su ispale u kvalifikacijama. Riječ je o najbolje rangiranim teniserima koji su ispali u trećem kolu kvalifikacija, a među njima je i Damir Džumhur.

U slučaju otkaza zbog povreda ili zaraze koronavirusom, alternative popunjavaju mjesto u glavnom žrijebu turnira, a nastupu na Australian Openu i dalje se nada Džumhur.

Međutim, bh. teniser nije imao sreće. Dosad su upale tri prve alternative, a Džumhur je žrijebom kuglica bio četvrti na listi "lucky loser".

To znači da i dalje ima šansu da nastupi na Australian Openu pošto će ući na mjesto prvog narednog tenisera koji otkaže nastup. S obzirom da se zaraza koronavirusom širi, postoje ozbiljne šanse da i bh. teniser zaigra u glavnom žrijebu.

Ono što je zanimljivo, jeste da je treća alternativa Salvatore Caruso ušao na mjesto Novaka Đokovića u glavnom žrijebu. Da je imao malo više sreće, Džumhur je mogao na mjesto Đokovića i sutra bi igrao protiv Miomira Kecmanovića.