Selektor BiH
81

Obrvan: Možda i previsok poraz od Švedske, možemo odigrati puno bolje protiv Češke

N. K.
Ivica Obrvan (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivica Obrvan (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan obratio se na konferenciji za medije nakon poraza od Švedske (18:30) u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu.

"Velika je razlika u kvaliteti. Bili smo bez sedam igrača i bilo nam je veoma teško parirati tokom cijele utakmice. Možda ipak i očekivan poraz, možda s prevelikom razlikom. Sad nas čeka utakmica sa Češkom. To je dosta jaka reprezentacija, a imaju i podršku navijača. Bit će teška utakmica. Nadam se da ćemo imati na dispoziciji neke igrače koje nismo imali. Vjerujem da možemo odigrati dosta bolje. Nemamo puno vremena, trebamo ovu utakmicu zaboraviti i odigrati što kvalitetnije. Od 16 igrača, devet ih je bilo koji su prvi put igrali za reprezentaciju i to protiv favorita i jednog od kandidata za medalju. Svako ima pravo na slab dan. U narednim utakmicama će svako sigurno dati svoj doprinos", rekao je Obrvan.

Naš selektor je potom otkrio da su nekoliko sati prije tekme ostali bez Malinovića.

"Dobio je pozitivan nalaz i to nam je poremetilo puno toga. S dešnjakom na desnom krilu nije lako igrati ni protiv koga. Koncepcija se jednostavno gubi. Trenirali smo s Karačićem i Malinovićem i to je funkcionisalo. Kada igrate protiv ovako jake reprezentacije, koja zatvori te prilaze, ulazite u probleme. Bit će teško i protiv Češke", dodao je.

Istakao je da je bilo straha i da se to vidjeli na pojedinim igračima.

"Vidjeli ste kako je Klis ušao u utakmicu, vrlo je važno kako ćete otvoriti. Brzopleto je šutirao i bez samopouzdanja. Moram pohvaliti Lukića koji je u prvom poluvremenu dao nekoliko lijepih golova, premda je šetao i on lijevo-desno", poručio je Obrvan.

Drugo kolo na rasporedu je u subotu, a BiH od 18 sati igra protiv Češke.