Moguća deportacija
219

Đoković naprasno prekinuo trening nakon što mu je trener pokazao poruku na telefonu

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski teniser Novak Đoković prekinuo je današnji trening poslije samo pola sata nakon što mu je njegov kondicioni trener Marco Panichi nešto pokazao na svom mobitelu, javlja Bild.
Trening najboljeg tenisera svijeta na terenima u Melbourneu trebao je trajati sat i pol duže, a još nije poznato kakvu je poruku dobio Novak.

Spakovao je opremu i napustio teren, a sve ovo dolazi u trenucima dok australski ministar imigracija Alex Hawke odlučuje o tome hoće li mu otkazati vizu i deportovati ga iz Australije.

Odluka se očekuje večeras, dok se Đokovićevo ime ranije danas našlo u žrijebu Australian Opena te bi u prvom kolu trebao igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Ukoliko mu ministar ukine vizu, Đokovićev advokatski tim je najavio žalbu koja bi trebala biti riješena do nedjelje kako bi znao igra li Australian Open ili definitivno napušta Australiju.

Podsjetimo, australske vlasti smatraju kako Đoković nije smio ući u zemlju u koju stranci prema trenutnim pravilima mogu ući jedino ako su vakcinisani ili ako zbog određene bolesti nisu u mogućnosti vakcinisati se.

Đoković nije, prema njima, zaslužio medicinsko izuzeće, a njegova potvrda o nedavno preboljenoj koroni ne smatra se dovoljnim razlogom da izbjegne pravila.