Oblačno vrijeme
38

Bez značajne promjene vremena u narednoj sedmici, najavljene nove padavine

L. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Iza nas je oblačan vikend koji su obilježili kiša i snijeg, a meteorolozi za narednih nekoliko dana za veći dio zemlje najavljuju gotovo identično vrijeme.

U ponedjeljak, 10. januara, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1 stepeni celzija, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni celzija.

U utorak, 11. januara, oblačno vrijeme se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1 stepeni celzija, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni celzija.

U srijedu, 12. januara, u Hercegovini sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepena, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1 stepena, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni celzija.