Akcija u SCC-u
266

Pojačan interes za vakcinaciju u Sarajevu, treću dozu primio i ministar Vranić

R. D.
Danas se u SCC-u vakcinisao i ministar Haris Vranić (Foto: I. L./Klix.ba)
Haris Vranić, ministar zdravstva KS (Foto: I. L./Klix.ba)
Akcija "Vakcinacija prema građanima" Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavila se ovog vikenda u tržnom centru SCC u Sarajevu, a interes građana usred rasta broja zaraženih je pojačan.

U SCC-u danas je po svoju treću dozu došao i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, koji je ove sedmice na imunizaciju pozvao i sve dužnosnike i javne službenike kantonalnih institucija.

Ademir Spahić, koordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u Kantona Sarajevo u pandemiji koronavirusa, kazao je kako su u prvih sat i po današnjeg rada dali već preko 300 doza.

"Nadam se da će odaziv biti sve veći. Jučer smo imali preko 400 prvih pregleda, preko 1.300 briseva, situacija s omikronom nije dobra. Uzrok je nepoštivanje mjera i praznici koji su bili", kazao je on.

Nastojat ćemo pojačati imunizaciju građana kroz naredne aktivnosti, najavio je

"Nadam se da ćemo doseći cilj od 80 posto imuniziranih u Sarajevu, a da će Kanton Sarajevo kopirati i drugi. Nikad nisam zadovoljan odazivom, bio bih zadovoljan da dnevno dajemo tri i po do četiri hiljade vakcina. U zadnje vrijeme u Domu zdralja je taj broj oko 1.400, što je dosta dobro", kazao je Spahić.

Građanima na raspolaganju su vakcine Pfizer, Sinovac i Sinopharm, a uskoro se očekuje i dolazak Moderne.