Pamte ga generacije
2.1k

Rizzo Ruža se vraća na muzičku scenu, objavit će kompilaciju odabranih hitova

I. S.
Rizzo Ruža
Rizzo Ruža
Rizzo Ruža, prepoznatljivo ime čiji su hitovi sa kraja 90-tih i početka 2000-ih godina obilježili domaću muzičku scenu, najavljuje veliki povratak koji će biti realizovan u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT-a.

Početak saradnje ozvaničen je potpisivanjem ugovora, a uskoro na svim većim digitalnim streaming platformama očekujemo izlazak kompilacije pažljivo odabranih pjesama po kojima generacije slušalaca pamte Rizzu Ružu.

Počeci Rizzine karijere vezani su za rad sastava Rajska ruža, koja kasnije mijenja ime u Sarajevska ruža. Kao nastavak djelovanja te grupe, Rizzo započinje solističku karijeru, a do sada je objavio četiri studijska albuma: "Put do sreće", "Ljubav k’o vjera", "Bosanski lonac" i "19".

Njegove pjesme prepoznatljive su po specifičnom autohtonom urbanom muzičkom stilu, koji prepoznaju generacije odrasle uz Rizzine pjesme. Iz njegove dosadašnje karijere izdvajaju se pjesme koje su s vremenom postale Rizzin zaštitni znak, a neke od njuh su: "Hadžija", "Stara dobra laž", "Kada prođeš mahalom", "Moja nevjero", te dueti sa Halidom Bešlićem "Sretni me dani prate" i sa Hankom Paldum "Proljeće bez ljubavi".

Ovom prilikom Muzička produkcija BHRT-a izražava zadovoljstvo ulaskom u još jednu saradnju sa domaćim izvođačima te se potvrđuje kao kuća kojoj izvođači poklanjaju povjerenje i sa kojom rado ulaze u zajedničke projekte.