Šansa za dokazivanje
30

Petev: Rezultat protiv SAD-a je važan, želimo vidjeti na koje mlade igrače možemo računati

D. B.
Ivaylo Petev (Foto: D. S./Klix.ba)
Ivaylo Petev (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH će 18. decembra u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije SAD-a, a tim povodom se javnosti obratio selektor Zmajeva Ivaylo Petev.

Petev je danas objavio spisak na kojem se nalaze imena 19 nogometaša pozvanih za utakmicu protiv Amerikanaca. Istakao je da bi još neki igrači dobili pozive, no da je problem bio to što nisu bili vakcinisani.

"Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim, problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani. Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti, a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH", izjavio je Petev.

Okupljanje Zmajeva je zakazano za 10. decembar.

"Okupljanje smo zakazali u Trening centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga, što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo s igračima", završio je Petev.