Željin trener
37

Ivković poručio igračima da meč sa Širokim nije odlučujući, pohvalio potez Dine Pekića

N. K.
Tomislav Ivković (Foto: D. S./Klix.ba)
Tomislav Ivković (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara u nedjelju će u 19. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Široki Brijeg, a tim povodom medijima su se obratili trener Tomislav Ivković i prvotimac Ermin Zec.

"Sedmica je bila nezgodna zbog vremena, ali smo je dobro iskoristili. Moram pohvaliti inteligenciju Dine Pekića, koji je organizovao i sam se sjetio da očisti teren od snijega i da nam omogući tri dana odličnog treninga kako bismo bili spremni za ovu utakmicu", rekao je Ivković.

Trener Plavih je istakao kako je ekipa Širokog Brijega slična Željinoj.

"Jaki su kao ekipa, slično kao i mi. Imaju dobre rezultate, dobru seriju i digli su se na tabeli. Nama i njima je ovo posljednja utakmica pa je želimo završiti na najbolji mogući način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja vlada u gradu. Vidim da se Manijaci spremaju napraviti spektakl, što će pomoći ovoj mladoj ekipi. Neće biti lako doći do pobjede, ali mislim da smo sposobni i karakterni da tu utakmicu završimo kako želimo. Ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini, već će biti još jedna u nizu u kojoj će htjeti pokazati i dokazati da imaju kvalitet te karakter da ostanu u ovom klubu", dodao je Ivković.

Ermin Zec (Foto: D. S./Klix.ba)
Ermin Zec (Foto: D. S./Klix.ba)

"Očekujemo tešku utakmicu. Široki je podigao formu, igraju dosta dobro i dobra su ekipa, ali mi igramo kod kuće, a i Manijaci spremaju nešto posebno za nas i ovim putem ih pozivam u što većem broju. Mi možemo obećati da ćemo se bacati na glavu za svaku loptu i probat ćemo da osvojimo tri boda i da na pauzu odemo zadovoljni", istakao je Zec.

Podsjetimo, susret između Željezničara i Širokog Brijega igra se na stadionu Grbavica u nedjelju od 15:00 sati.