Gospodin prije svega
764

Messi oduševio izjavom o Lewandowskom: Roberte, zaslužio si svoju Zlatnu loptu

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Argentinac Lionel Messi osvojio je sedmu Zlatnu loptu u karijeri, a u izjavi nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača svijeta posebno se osvrnuo na Poljaka Roberta Lewandowskog koji mu je ove godine bio najveći konkurent.
Messi je rekao napadaču Bayerna da je zaslužio Zlatnu loptu u prošloj sezoni kada je s Bayernom osvojio titulu prvaka Evrope i bio definitivno najbolji igrač na svijetu, no tada je France Football odlučio odložiti dodjelu ove nagrade.

Odmah nakon što je izašao na binu, Messi se obratio Lewandowskom i poručio mu da je zaslužio Zlatnu loptu prošle godine.

"Roberte, zaslužio si svoju Zlatnu loptu, a prošle godine smo se svi složili i rekli da si ti dobitnik ove nagrade", rekao je Messi.

Nakon toga, zahvalio se svojim saigračima iz Barcelone, Pariza i reprezentacije Argentine.

"Danas sam ovdje u Parizu. Veoma sam sretan, zaista veoma sretan i želim se nastaviti boriti kako bi ispunio nove ciljeve. Ne znam koliko će još godina igrati, ali zaista uživam. Hvala saigračima u Barceloni, Parizu i Argentini", rekao je Messi.

Messi je ranije osvajao Zlatnu loptu 2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019. godine. Argentinac je tako ostao igrač s najvećim brojem Zlatnih lopti (7), Cristiano Ronaldo ima pet, a Platini, Cruyff i Van Basten imaju po tri.