Izbor Billboarda
36

The Weekndov singl "Blinding Lights" proglašen najvećim hitom svih vremena

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
The Weekndov hit singl "Blinding Lights" upravo je označio veliki jubilej jer je Billboard u utorak otkrio da je pjesma sada broj 1 na njihovoj listi najboljih pjesama svih vremena na Hot 100 listi.

Numera, koja je četiri sedmice dominirala na prvom mjestu, imala je rekordan niz na Billboardovoj listi Hot 100, te je provela najviše sedmica u pet najboljih hitova (43 sedmice), kao i u top 10 hitova (57 sedmica), a na listi top 40 hitova bila je 86 sedmica.

Stoga je "Blinding Lights" nadmašio Chubby Checkerov klasik "The Twist" iz 1960-ih kao pjesma broj 1 svih vremena, provodeći ukupno 90 sedmica na Hot 100 listi.

Billboardovo najnovije izdanje predstavlja Weeknda kao svoju zvijezdu s naslovnice - s muzičarem i grupom njegovih najbližih saradnika i članova tima koji govore o tome kako je "Blinding Lights" oborio Checkerov rekord, kreativnom procesu koji stoji iza hita i evoluciji Weekndove vizije za pjesmu.

"Uvijek sam petljao po zvucima '80-ih", rekao je Weeknd za Billboard govoreći o konceptu singla.

"Ranije je to bilo mnogo suptilnije, ali oduvijek sam želio da u potpunosti zaronim u taj stil. I za 10 godina, mislim da sam to zaslužio", kazao je.

Billboard je također lansirao specijalnu kolekciju paketa trgovačkih kartica koja će pratiti ovaj jubilej, uključujući pet različitih vrsta dizajna koje je kreirao veteran trgovačkih kartica Karvin Cheung.

"Ova saradnja ističe značajno dostignuće i veoma poseban trenutak za jednog od najuticajnijih umetnika današnjice", rekao je Julian Holguin, predsednik Billboard-a.

"Oduševljeni smo što možemo proslaviti taj trenutak i prevesti najslušanijeg umjetnika u inovativne, nove formate", dodao je.