Nije u konkurenciji
453

Miralem Pjanić s tribina Bilinog Polja pruža podršku saigračima protiv Ukrajine

D. P.
Miralem Pjanić nije u konkurenciji za nastup (Foto: NS BiH)
Miralem Pjanić nije u konkurenciji za nastup (Foto: NS BiH)
Utakmica između Bosne i Hercegovine i Ukrajine nije privukla pažnju kakvu smo priželjkivali prije poraza od Finske, no na tribinama je uzbudljiva atmosfera.
Bilino Polje je od 20:45 domaćin posljednje utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a rival je Ukrajina. Gostima je meč u rezultatskom smislu mnogo značajniji jer još uvijek mogu otići na Mundijal.

Na tribinama stadiona Bilino Polje nalazi se i bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić koji večeras nije u konkurenciji za nastup.

Selektor Ivaylo Petev je odlučio da ne prijavi Pjanića za ovaj meč nakon što su se u javnosti pojavile fotografije bh. veziste tokom noćnih izlazaka u Sarajevu. Navijači su te poteze odmah osudili jer su Zmajevi poraženi od Finske i tu su izgubili sve šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Pjanić u društvu oca Fahrudina (Foto: NS BiH)
Pjanić u društvu oca Fahrudina (Foto: NS BiH)

Iz NS BiH su danas potvrdili da je selektor Petev odlučio izostaviti Pjanića iz sastava za današnji meč, a onda je nakon nekoliko minuta objava obrisana sa zvanične stranice.

Zbog svega toga Pjanić ovaj meč gleda s tribina stadiona Bilino Polje u društvu oca Fahrudina i izvršnog direktora Sektora za sport NS BiH i predsjednika Komiteta za sudije i suđenje Elmira Pilava.