Playboy zečica
32

Skandali se nižu uz njeno ime: Ko je starleta čiji je auto sinoć izgorio

I. B.
Jučer je u garaži tržnog centra Delta planet u Banjoj Luci prijavljen požar na automobilu starlete Božane Vujinović, za koji je policija, uz priložene videosnimke, ustanovila da je namjerno podmetnut. Nakon što je požar ugašen, a policija još vrši istragu, javnost je zaintrigirala vlasnica automobila.

Božana Vujinović atraktivna je banjalučka starleta i Playboy zečica, a publici iz regiona poznata je uglavnom po skandalima koji prate njeno ime.

Pojavila se u spotu "Noćna ptica" Saše Kapora, bila Playboyeva miss ljeta 2013. te ujedno i srbijanska predstavnica na izboru Playboy Playmates of the Year Gala na Filipinima, gdje je osvojila titulu "Miss sexy body".

Instagram/ Božana Vujinović
Instagram/ Božana Vujinović

Nakon romanse sa srbijanskim folk pjevačem Acom Lukasom, s kojim se nekoliko puta pojavljivala i u javnosti, Božanu su povezivali i s poznatim brazilskim nogometašem Neymarom.

Instagram/ Neymar i Božana Vujović
Instagram/ Neymar i Božana Vujović

Ukoliko se pitate odakle ova kombinacija, to nije ništa čudno s obzirom na to da starletu "ne drži mjesto", a sudeći prema njenom Instagram profilu, stalno obilazi svjetski poznate destinacije.

Tada su naslovnice punile vijesti da čak ni ovaj uspješni Brazilac nije mogao ostati imun na Božaninu ljepotu i atraktivan izgled, no nisu samo ljubavni skandali ono što se veže uz nju, tu je i mnogo veći zalogaj - hapšenja zbog elitne prostitucije.

Instagram/ Božana Vujinović
Instagram/ Božana Vujinović

Prvo hapšenje desilo se 2014. godine, kada je skupa sa starletom Mimi Oro privedena u akciji suzbijanja prostitucije u Srbiji. Božana je tada puštena odmah nakon saslušanja, uz prekršajnu prijavu u iznosu od 500 eura.

"Božana je u Srbiji poznata kao jedna od najtraženijih djevojaka makroa Mihajla Maksimovića, koji se već izvjesno vrijeme nalazi u pritvoru", tvrdili su izvori za srbijanske medije.

Playboy zečica negirala je sve navode koji se tiču prostitucije, kazavši da s tim nema apsolutno nikakve veze.

Instagram/ Božana Vujinović
Instagram/ Božana Vujinović

Novi skandal izazvala je 2019. na crnogorskom primorju. Tada je, skupa sa još jednom djevojkom, uhvaćena u hotelu sa šestoricom turskih državljana.

"One su se u momentu hapšenja nalazile sa šestoricom turskih državljana, koji su ih, navodno, unajmili za pružanje seksualnih usluga. Prema nekim navodima, tarifa djevojaka za noć s Turcima bila je 500 eura po osobi", izvještavali su tada mediji.

Instagram/ Božana Vujinović
Instagram/ Božana Vujinović

Navodi o starletinim "zanatima" stalno isplivavaju na površinu, a bili istiniti ili ne, zahvaljujući njenoj historiji, sigurno je da se neće zaustaviti.

Brojni skandali uzrok su svakodnevnih nagađanja, ali i porodične tragedije čije detalje Vujinovići vješto čuvaju među svoja četiri zida.

Ipak, čini se da Božanu ništa ne može spriječiti da svoj život nastavi živjeti neometano.