Meč odluke
190

Selektor Ukrajine: Bit će teška utakmica, iako će BiH igrati u kombinovanom sastavu

E. M.
Oleksandr Petrakov i Ruslan Malinovskyi na press konferenciji na Bilinom polju (Foto: E. M./Klix.ba)
Oleksandr Petrakov i Ruslan Malinovskyi na press konferenciji na Bilinom polju (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov i njegovi igrači s velikim motivom dolaze na Bilino polje, a na konferenciji za medije koja je večeras održana iznio je svoja očekivanja od sutrašnje utakmice protiv BiH.

Petrakov je kazao da ne želi komentarisati utakmicu BiH - Finska te da ga interesuje samo pobjeda protiv Zmajeva, koja Ukrajince vodi u baraž.

"Bit će teška utakmica, iako će biti kombinovani sastav reprezentacije BiH, gdje će se mladi igrači htjeti dokazati. Biće nam mnogo teško sutra igrati", izjavio je Petrakov.

Na raspolaganju za sutrašnji meč na raspolaganju su mu svi igrači, svi su negativni na koronavirus i spremni za 90 minuta borbe za pobjedu, ali taktiku za sutra nije želio otkrivati.

Dodao je da ga ne interesuje ni utakmica Finske, da neće imati vremena pratiti tok tog meča i da će u utakmici protiv BiH promijeniti taktiku igre u odnosu na prethodni meč.

Ukrajinski reprezentativac Ruslan Malinovskyi je u obraćanju medijima u Ukrajini preko Zooma i predstavnicima medija na Bilinom polju kazao da je sutra ključna utakmica i da su svi svjesni uloga.

Nakon konferencije za medije, selekcija Ukrajine na Bilinom polju odradila je i službeni trening.