Teško stanje
1

Studentica koja je prisustvovala koncertu Travisa Scotta doživjela moždanu smrt

I. S.
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
Bharthi Shanani, 22-godišnja studentica A&M Univerziteta u Teksasu, doživjela je moždanu smrt nakon što je povrijeđena na koncertu Travisa Scotta.
Bharti, njena sestra Namrata Shahani i rođak Mohit Bellani su prisustvovali koncertu, ali su se u jednom trenutku razdvojili zbog stampeda koji je nastao. Namrata i Mohit su izgubili telefone pa je nisu mogli nazvati.

"Zbog gužve je više nisam mogla držati za ruku. Izgubila sam je. Naredni put sam je vidjela u kolima Hitne pomoći", rekla je Namrata.

Zatim je prebačena u Houstonsku metodistička bolnicu (Houston Methodist Hospital).

"Supruga i ja smo šokirani. Nemamo snage ući u bolničku sobu. Ljekari kažu da gotovo nema šanse da preživi", kazao je Bhartin otac Sunny Shahani.

Trenutno se na stranici GoFundMe skupljaju novčana sredstva za njen oporavak. Do sada je prikupljeno gotovo 36 hiljada dolara.

Jučer je objavljeno kako je devetogodišnji dječak u medicinski induciranoj komi nakon što je povrijeđen na spomenutom koncertu. Porodica je navela kako se traumatska ozljeda njegovog mozga progresivno pogoršava. Do sada je utvrđeno da je smrtno stradalo osmero ljudi.