Od 17 do 22 sata
0

Raj za ljubitelje vina i dobrog zalogaja: "Sarajevo wine fest" se održava 9. i 10. novembra

N. C.
Četrnaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo wine fest" bit će održan u utorak, 9. i srijedu, 10. novembra u terminu od 17 do 22 sata u sarajevskom hotelu Holiday.

Tokom dva dana trajanja tradicionalne manifestacije posjetioci će uživati u upoznavanju sa i degustaciji vrhunskih vina bosanskohercegovačkih i regionalnih vinara, uz raznovrsne delicije koje će biti ponuđene na štandovima renomiranih proizvođača hrane.

Ove godine, shodno epidemiološkoj situaciji, ulaz u izložbeni salon za sve učesnike - izlagače i posjetioce će biti moguć jedino uz zakonom predviđene mjere ili uz antigenski test, koji će se moći izvršiti na licu mjesta.

"Uprkos lošoj aktuelnoj situaciji uspjeli smo okupiti veliki broj domaćih i stranih proizvođača vina i prehrambenih proizvoda iz cijelog regiona, koji će za vrijeme trajanja manifestacije imati zadovoljstvo da na najbolji način predstave svoje brendove u prelijepoj i ugodnoj atmosferi kongresne dvorane hotela Holiday. Partneri projekta su Hrvatska gospodarska komora i Razvojna banka FBiH", poručili su organizatori festivala.

"Sarajevo wine fest" svake godine okuplja veliki broj gostiju, diplomatske i akademske pojedince, ali i goste iz svijeta muzike, sporta, glume i uopšte umjetnosti, a tako će sigurno biti i ovaj put.