Pričinjena velika šteta
123

Obišli smo Trnovo: Ni najstariji mještani ne pamte ovakav potop

L. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Kiša je tek prestala padati u Općini Trnovo, a mještani polako čiste mulj i sumiraju štetu na objektima. Kažu kako ovakav potop ne pamte ni najstariji.
Obilne padavine su u nešto više od dva dana potopile brojne kuće u Trnovu. Vodostaj je narastao dva metra, uništavajući pritom drva za ogrijev, štale i automobile.

Jedan od mještana pokazuje nam potpuno uništeno prizemlje porodične kuće. Mašina za veš, šporet, dušeci i mnoge druge stvari su u potpunosti uništeni vodom.

"Šteta je ogromna, izgubili smo sva drva koja smo čuvali za zimu. Voda je nosila sve pred sobom. Ali najvažnije je da smo svi živi i zdravi", kaže.

U ovoj Općini oštećena je i Policijska stanica, voda je u potpunosti potopila prvi sprat zgrade. Srećom, zbog brze reakcije policijskih službenika na vrijeme su spašena vozila parkirana u blizini stanice.

Nedaleko od centra Trnova poljoprivredniku Goranu Golijaninu u poplavi se udavilo više od 120 ovaca, a mještani koji žive u blizini prijavljuju kako im je nestajalo struje, kao i da je voda u pojedinim kućama uništila parket i ostave.

Voda se povlači, a mještani jedni drugima pomažu u saniranju štete. Kiša je prestala padati i izvjesno je da mještani večeras neće imati većih problema s poplavama.