Ničega se ne sjeća
285

Mostarka koja je vezana i polugola pronađena u napuštenom objektu smještena na Odjel psihijatrije

G. Š.
Mostarka koja je jučer vezana i polugola pronađena u napuštenom objektu pored Mostarskog jezera na lokalitetu Vrapčići, nakon što joj je ukazana ljekarska pomoć u KB "Dr. Safet Mujić" u Mostaru tvrdi da se ničega ne sjeća i zbog teškog psihičkog stanja je smještena na Odjel psihijatrije.
Kako nam je kazano iz ove zdravstvene institucije, pacijentica je jučer nakon prijema i potrebne medicinske obrade obavila informativni razgovor s policijskim službenicima i nakon toga je zbog teškog psihičkog stanja smještena na Odjel psihijatrije, gdje prate njeno zdravstveno stanje.

Podsjetimo da je za Klix.ba jučer dežurni tužilac HNK kazao kako je ženska osoba iz Mostara, koja je pronađena vezana i polugola u napuštenom objektu pored Mostarskog jezera iza pijace u Vrapčićima, izvan životne opasnosti te je odmah hospitalizirana.

"Kad bude u boljem zdravstvenom stanju, razgovarat ćemo s njom o okolnostima događaja", kazao je tada za Klix.ba dežurni tužilac HNK.

Nakon ukazane ljekarske pomoći nesretna Mostarka je, kako nam je potvrđeno, u izjavi za policiju kazala kako se ne sjeća ničega, što će bez sumnje otežati posao policiji koja provodi opsežne istražne radnje kako bi utvrdila sve činjenice i rasvijetlila ovaj slučaj.

Iz MUP-a HNK navode kako su slučaj mostarskoj policiji jučer oko 15:10 sati prijavili radnici šljunkare u mostarskom naselju Vrapčići.

"Obavijestili su nas da se na starim bazenima nalazi mlađa ženska osoba obučena u donje rublje i vezanih ruku. Na teren su odmah izašli pripadnici policije te je utvrđeno da se radi o S. Č. (1994.), koja je odmah prebačena u bolnicu dr. 'Safet Mujić', gdje joj je pružena medicinska pomoć", navode iz MUP-a HNK.

O svemu su upoznati Odjel kriminalističke policije i nadležni tužilac te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.