Stižu za mjesec
71

Rat se privodi kraju: Pogledajte posljednji trailer za nove epizode serije "La casa de Papel"

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kako bi najavio kraj serije, Netflix je "otvorio trezor" i objavio trailer za drugi dio pete sezone, koji pruža kratak uvid u finale omiljene serije. Profesor se iznenađujuće pojavljuje ispred Centralne banke Španije, a dok se borbe nastavljaju, sudbina omiljenih likova je neizvjesna.

Na kraju prvog dijela 5. sezone fanovi su mogli vidjeti smrt voljene Tokio (koju glumi Ursula Corbero), nakon žestokog sukoba s policijom.

Tokio je poginula bacajući bombe koje je zakačila na prednji dio svog pancira. Čineći to, dala je ostalima vremena da pobjegnu, a također uklonila značajnu prijetnju - Gandiju (José Manuel Poga), koji je bio glavni protagonist posljednjih nekoliko sezona.

Nakon posljednje epizode mnogi su ostali u čudu i pitali se kakva će biti sudbina bande i kako će se odigrati finale sada kada je jedan od glavnih likova ubijen.

U traileru vidimo očigledno izbezumljenog profesora (Alvaro Morte) kako mirno prilazi naoružanim policajcima ispred Centralne banke Španije. Dok "The Funeral" (eng. sahrana) svira u pozadini, vidimo kako svaki član bande reaguje zbog smrti Tokio.

Zatim vidimo Profesora kako ubrzava u svojoj kultnoj Seat Ibizi i juri u nepoznato. Policija i oni koji su zaduženi za čuvanje trezora odlučni su u svojoj misiji da se pobrinu da niko ne izađe iz banke. Ostatak trailera je pun akcije, obećanja i panike.

Ko će preživjeti posljednju epizodu i ko će pobijediti u posljednjoj borbi dugo pripremanog rata saznat ćemo 3. decembra, kada drugi dio pete sezone stiže na Netflix.