Premijer liga BiH
100

Tok utakmice: Borac - Tuzla City 1:1

K. H.
Foto: FK Borac/Facebook
Foto: FK Borac/Facebook
Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igrao se zaostali meč 3. kola nogometne Premijer lige BiH između FK Borac i FK Tuzla City, a tekstualni prijenos ovog susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Rezultat i strijelci:

Borac - Tuzla City (Vranješ pen. 57' - Krpić 47')

FT - Kraj utakmice

90+4' - Posljednja šansa za Borac, ali je Moraitis glavom loše reagovao.

90+3' - Velika šansa za Tuzla City! Mehanović je fantastično uposlio Brkića, on izlazi sam ispred Pavlovića, ali je iz izgledne pozicije šutirao pored gola. Kakva šansa za tri boda...

90+2' - Napad Borca, ali Ćorić po desnoj strani nije uspio doći do lopte. Još dvije minute sudijske nadoknade, a mladi golman Tuzla Cityja je dobio žuti karton zbog zadržavanja igre.

90+1' - Korner za Tuzla City, šesti na ovom meču. Brkić je ubacio, ali je Grbić svirao prekršaj u napadu.

90' - Ulazimo u posljednju minutu regularnih 90 minuta. Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

88' - Igra se otvoreno bez obzira što je sami finiš meča. Jedan gol bi vjerovatno i odlučio pobjednika u ovom susretu.

84' - Odmah šansa i na drugoj strani, ali je Krpić pogriješio u predaji lopte. Mogli su gosti odmah kazniti promašaj Borca.

84' - Velika greška u odbrani Tuzla Cityja, Lukić to nije iskoristio, da bi u nastavku napada Zakarić tražio nekog od svojih saigrača u petercu Tuzla Cityja, no nije bio precizan.

79' - Velika šansa za Borac! Moraitis je šutirao nakon ubačaja s lijeve strane, Zakarić mu je odlično vratio loptu, no nakon svega Grk je poslao loptu pored gola.

71' - Velika šansa za Borac! Šutirao je Vuširović, lopta na putu prema golu pogađa jednog igrača i nakon toga u stativu. Mnogo sreće za Tuzla City...

68' - Još jednom je probao Vranješ, ostao je sam nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali je glavom šutirao preko gola.

65' - Vranješ je imao dobru šansu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

63' - Pokušao je i Karjašević s distance, ali Pavlović ovaj put siguran.

62' - Pokušaj Mehanovića s nekih 20-ak metara, ali lopta odlazi pored gola.

59' - Borac uz podršku s tribina traži drugi gol kojim bi došao do potpunog preokreta.

Borac - Tuzla City 1:1 (Vranješ)

57' - Gooooooooooool! Borac dolazi do poravnanja! Vranješ je mirno poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

57' - Penal za Borac, Šukilović je srušio Lukića, a sudija Grbić bez imalo razmišljanja pokazao na bijelu tačku

55' - Opasan napad Borca po lijevoj strani, na kraju je Lukić ubacio, ali Brajlović sigurno hvata loptu.

49' - Nastavlja gostujući tim s boljom igrom u drugom poluvremenu i pokušat će iskoristiti ovaj hladan tuš da udupla svoje vodstvo.

Borac - Tuzla City 0:1 (Krpić 47')

47' - Goooooooooooool! Tuzla City od 47. minute vodi golom Krpića. Rezervista Mehanović je sjajno šutirao s desne strane, lopta je pogodila stativu, no odbila se direktno na nogu napadaču gostujućeg tima kojem nije bilo teško da sa svega nekoliko metara matira Pavlovića.

Kaznili su igrači Tuzla Cityja sve promašaje Borca iz prvog poluvremena.

46' - Odmah dobra šansa za Tuzla City! Doffo je šutirao nakon soloprodora, ali Pavlović brani udarac koji je išao po zemlji.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli domaći igrači, a treba reći da je i Mehanović ušao u gostujućem timu umjesto Tomaševića, dok je u domaćem timu umjesto Kulašina ušao Vušurević.

Poluvrijeme u Banjoj Luci

45' - Sami finiš prvog poluvremena.

44' - Nukić je sada probio po desnoj strani, ali nije pronašao nikog od svojih saigrača u kaznenom prostoru.

41' - Udarac Bošnjaka glavom odlazi daleko pored gola gostiju.

37' - Velika šansa za Tuzla City! Krpić se sjajno izborio za loptu na centru terena, probio po lijevoj strani i ubacio za Nukića, a njegov udarac s vrha kaznenog prostora pogodio je prečku. Domaćem golmanu je pomogao i Subić koji je izbio loptu iz gola.

35' - Nakon odličnog otvaranja utakmice, tempo igre je sada pao i kao da oba tima čekaju poluvrijeme.

30' - Velika šansa za Borac! Zakarić je ubacio iz kornera, Vojnović je šutirao, ali Brajlović spašava Tuzla City.

29' - Dobra šansa za Borac! Ćorić je prebacio loptu na drugu stranu gdje je Vranješ bio sam, no njegov prizemni udarac s nekih 20 metara brani Brajlović.

28' - Lijepo su kombinovali domaći igrači, ali nakon svega je Vranješ šutirao, također daleko preko gola. Borac je u konstantnom presingu na protivničkoj polovini.

25' - Novi pokušaj Borca, Lukić je glavom prebacio loptu do Kulašina, ali on jako loše šutira lijevom nogom.

18' - Sada je Begić probio po desnoj strani i ubacio za Lukića, no njegov pokušaj petom nije bio najprecizniji. Gostujući igrači teško dolaze do lopte na protivničkoj polovini.

16' - Vranješ je šutirao u golmanovu stranu, jedan gostujući igrač je to odbio, da bi nakon toga Vojnović nabio loptu visoko preko gola. Još uvijek bez pogodaka iako je domaći tim znatno bolji na otvaranju susreta.

15' - Prvi žuti karton je dobio Vojo Ubiparip. Borac će imati opasan slobodan udarac s nekih 18 metara.

12' - I još jedan napad Borca, Lukić je sada probio po desnoj strani. Od svega, još jedan korner za domaći tim. Zakarić je ubacio, lopta je išla na prvu stativu, no nije bilo pravog udarca prema golu Tuzla Cityja.

9' - Još jedan izuzetno opasan napad Borca, ovaj put preko Kulašina, ali je mladi reprezentativac BiH na kraju loše reagovao i umjesto udarca otišao previše u stranu, nakon čega njegovo dodavanje nije pronašlo nikog u petercu Tuzla Cityja.

6' - Borac nastavlja s boljom igrom, očigledno su domaći igrači od prve minute krenuli po gol za vodstvo.

2' - Velika šansa za Borac! Vranješ je šutirao glavom nakon kornera Zakarića, ali golman Tuzla Cityja sjajno brani!

1' - Borac puno bolje otvara meč, već su imali jednu situaciju ispred gola gostiju, ali od svega samo korner.

1' - Utakmica je počela.

16:30 - Sve je spremno za početak utakmice.

16:25 - Trenutno su u Banjoj Luci 23 stepena, vrijeme je sunčano i nema sumnje da će igrači imati sve preduslove da danas pokažu jednu odličnu nogometnu predstavu.

16:20 - Glavni sudija meča je Zoran Grbić iz Prijedora, a pomoćnici su mu Sreten Udovčić iz Prijedora i Mirza Demir iz Kaknja. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

16:15 - Uoči ove zaostale utakmice, Borac je na petoj poziciji na tabeli sa 18 osvojenih bodova, koliko ima i Željezničar, dok je Tuzla City na prvom mjestu sa 26 osvojenih bodova, pet više od Sarajeva i četiri manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

Ova dva kluba će i u nedjelju igrati svoj susret 14. kola, s tim da će se taj susret igrati na tuzlanskom Tušnju.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poznati su i sastavi za današnji meč:

16:10 - Za Borac igraju: Pavlović, Bošnjak, Ćorić, Begić, Molls Donald, Vojnović, Subić, Lukić, Vranješ, Kulašin i Zakarić.

Na klupi su: Ćetković, Kujundžić, Drča, Dujaković, Čavić, Meleg, Vukmanović, Moraitis i Vušurović.

Tuzla City meč počinje u sastavu: Brajlović, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Karjašević, Tomašević, Mehidić, Doffo, Ubiparip i Morris.

Na klupi su: Fejzić, Efendić, Mujkić, Hasanović, Brkić, Mehanović M., Đerić i Mehanović El.

Musemić je tako šansu na golu pružio mladom Brajloviću (19 godina) i svakako da je ovo najveće iznenađenje u redovima gostiju.

16:10 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos zaostale utakmice 3. kola nogometne Premijer lige BiH između FK Borac i FK Tuzla City. Susret se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 16:30 sati.