Poraz od Tottenhama
18

Newcastle bilježi katastrofalan početak sezone, s bogatim vlasnikom bi mogli ispasti iz lige

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Newcastlea u prvoj zvaničnoj utakmici pod novim vlasnicima iz Saudijske Arabije doživjeli su poraz od Tottenhama na svom stadionu rezultatom 3:2, a susret je obilježiop prekid utakmice u prvom poluvremenu kada je jedan navijač na tribinama doživio srčani udar.
Newcastle je fantastično otvorio meč i već u 2. minuti golom Wilsona došao u vodstvo. Bila je to sjajna akcija po desnoj strani, Saint-Maximin je dodao do Manquilla, ovaj ubacuje za Wilsona koji glavom pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na St'James Parku.

Činilo se da neki novi vjetrovi već s prvom utakmicom pušu u ovom klubu, no sve se promijenilo od 17. do 22. minute kada su gosti s dva brza pogotka došli do preokreta.

Prvo je Ndombele u 17. minuti pogodio za 1:1, da bi pet minuta nakon toga Kane postigao prvi gol u sezoni i tako svom timu donio potpuni preokret.

U 40. minuti susret je nakratko prekinut jer se jednom domaćem navijaču ukazivala pomoć nakon što je doživio srčani udar, a nakon što je nastavljen, Tottenham je postigao i treći gol i to preko Sona kojem je asistirao Kane.

Drugo poluvrijeme proteklo je u puno boljoj igri gostujućeg tima koji je rutinski sačuvao prednost, a jedino što su Svrake uspjele napraviti bio je utšeni gol u 88. minuti kada je Dier loptu poslao u svoju mrežu.

Ovo je za Tottenham peta pobjeda u ovoj sezoni i trenutno se nalaze na petoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.

S druge strane, Newcastle ostaje na pretposljedjoj poziciji s tri osvojena boda i pitanje je može li ovaj klub, unatoč najbogatijem vlasniku na svijetu, ostati u društvu najboljih. U narednom meču ih očekuje gostovanje Crystal Palaceu.

Rezultat i strijelci:

Newcastle - Tottenham 1:3 (Wilson 2', Diel autogol 88' - Ndombele 17', Kane 22', Son 45+3')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore