Jedan od prioriteta
547

Ronaldo preselio komoru za krioterapiju iz Torina u Manchester uprkos poteškoćama

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Cristiano Ronaldo je "manijak" za brigu o svom tijelu i tjelesnoj građi, a to dokazuje i slučaj nakon što je odlučio platiti prijevoz svoje vrlo lične komore za krioterapiju iz Torina u Manchester.

Kako je izvijestio The Sun, Portugalac je učinio sve da svoje posebno "kupatilo" iz italijanskog grada prenese u Englesku, uprkos velikim poteškoćama koje je sa sobom nosio ovaj transport.

Ronaldo je svoju komoru za krioterapiju vrijednu 50.000 funti držao u svojoj vili u Torinu, a sada je želio da je donesu u Manchester.

"Nije bilo lako prevesti komoru za krioterapiju iz Italije u Cheshire. Ali, sada je Cristiano sretan što je ovdje, jer će mu pomoći u oporavku nakon utakmice. To mu je bio jedan od prioriteta", kazao je neimenovani izvor britanskog lista.

Ronaldo tokom jednog od tretmana (Foto: Facebook)
Ronaldo tokom jednog od tretmana (Foto: Facebook)

Krioterapija predstavlja primjenu hladnoće (leda) u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji.

Hladnoća na krvne sudove djeluje tako što ih kontrahuje i sužava, nakon čega dolazi do njihovog naglog širenja uz jaku navalu krvi. Na taj način dolazi do bolje prokrvljenosti regije koja se tretira , što za posljedicu ima smanjenje upale i bolova.

Komora za krioterapiju dizajnirana je za poticanje oporavka mišića. Dizajnirana je tako da se temperatura može spustiti i do -200°C kako bi pomogla u oporavku mišića uzrokovanih traumom i fizičkim naporom.

Kako su ranije pisali mediji, Ronaldo se ovom metodom koristi još od 2013. godine.