Premijer liga BiH
7

Tok utakmice: Borac - Sarajevo 1:0

H. H.
Detalji s utakmice Borac- Sarajevo (Foto: FK Sarajevo)
Detalji s utakmice Borac- Sarajevo (Foto: FK Sarajevo)
U 11. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjoj Luci sastali su se Borac i Sarajevo (1:0), a tekstualni prijenos meča mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Borac - Sarajevo 1:0

90' - Tri minute sudijske nadoknade.

87' - Još tri minute do isteka regularnog dijela utakmice.

82' - Varešanović je u igri umjesto Đokanovića.

80' - Velika šansa za Sarajevo! Nakon odbijene lopte Fanimo je šutirao iz prve iz voleja, ali lopta je prohujala pored stative.

79' - Žuti karton za Dujakovića.

74' - Sarajevo napada, ali sve je manje vremena da izbjegnu poraz.

67' - Dujaković je zamijenio Mollsa.

67' - Žuti karton za Ahmetovića zbog prigovora.

65' - Fanimo je u igri umjesto Dupovca.

63' - Šta je sada odbranio Pavlović! Pidro je šutirao, lopta je zakačila jednog igrača i padala je u gol, ali golman Borca se podigao sa zemlje i sjajno je zaustavio udarac.

60' - Opasno je bilo nakon prekida pred golom Borca, ali Lazić je zamalo zakasnio.

59' - Sada javna opomena i za Mollsa.

56' - Žuti karton dobio je Vušurović.

53' - Trostruka izmjena u Sarajevu. Ševelj je zamijenio Traku, Lazić je u igri umjesto Kapića, a Ahmetović je zamijenio Ramića.

50' - Dobar udarac Vušurovića, ali odbranio je Dizdarević.

Borac - Sarajevo 1:0 (Vranješ 47')

47' - GOOOOOL! Vranješ je doveo Borac u vodstvo. Nakon greške u odbrani Sarajeva lopta je došla do Zakarića koji je centirao, a kapiten Banjalučana glavom je zakucao loptu pod prečku.

46' - Na početku drugog poluvremena, Vušurović je zamijenio Kulašina u redovima Borca.

Kraj prvog poluvremena

Borac - Sarajevo 0:0

45+2' - Ponovo je Moraitis šutirao glavom, ali preko gola.

45+1' - Kakva šansa za Borac! Vranješ je sjajno uposlio Moraitisa, koji je iz čiste situacije šutirao pored gola.

44' - Opasan napad Borca, ali Kurdić ga je izblokirao u posljednji čas.

41' - Ponovo je šutirao Moraitis, ali ravno u Dizdarevića.

41' - Sada je požutio i Oremuš.

35' - Sarajevo se oslobodilo početnog pritiska i sve je opasnije. Žuti karton je sada dobio Amar Begić koji se žali na povredu.

30' - Još jedan opasan napad tima s Koševa! Izigrali su odbranu domaćih u nekoliko poteza, ali nakon ubacivanja Pidre, neko od igrača Borca je izbacio loptu u posljednji čas.

28' - Lijep napad gostiju. Lopta je stigla do Kapića koji se namjestio na udarac sa 20-ak metara, ali bilo je to vrlo neprecizno.

25' - Polovina igre u prvom dijelu i dalje se igra dosta oprezno i čeka se greška rivala.

21' - Konačno je i Sarajevo izvelo nešto opasnije napade, ali nije bilo završnog pasa.

17' - Ponovo je pokušao Moraitis udarcem iskosa, ali lopta ide visoko preko gola.

12' - Borac ima više od igre na početku susreta, dok je Sarajevo orijentisano na kontre.

7' - Prva velika šansa za Borac! Subić je sjajno prošao i uposlio Moraitisa, a grčki napadač je sa svega desetak metara šutirao pored gola.

5' - Bez uzbuđenja u uvodnim minutama.

1' - Počela je utakmica u Banjoj Luci.

18:55 - Igrači oba tima izlaze na teren, pred oko 5.000 gledalaca. U pozadini se može čuti i pjesma "Marš na Drinu" koju su pustili organizatori.

18:50 - Meč je imao uvertiru i pored zelenog terena. Naime, sudija Elvis Mujić odbio je biti glavni arbitar ovog duela, a kao razlog naveo je pritisak pod kojim se nalazi uoči meča. Umjesto njega pravdu u Banjoj Luci dijelit će Antoni Bandić.

18:45 - "Očekuje nas jako težak meč, osvojili smo tri veoma važna boda u Mostaru i krenuli ka gornjem dijelu tabele. Ako damo maksimum kao u dosadašnjim mečevima možemo se nadati najboljem a to je pobjeda kojom bi napravili dobar korak ka samom vrhu. Sarajevo ima kvalitet biće oslabljeni neigranjem Šabanovića, kao i Bagarića. Međutim, Ahmetović se vratio, u sve boljoj je formi, tu je sad i Fanimo. Također, imaju Bodula koji donosi ekstra kvalitet i među najboljim je igračima u ligi. Dobili su Željezničar, to im je donijelo sigurnost, ali i mi smo u naletu tako da se nadam najboljem", rekao je trener Borca Nemanja Miljanović na jučerašnjoj konferenciji za medije.

18:40 - Ovoga puta Borac i Sarajevo nisu na samom vrhu, ali je samopouzdanje porasli nakon velikih pobjeda u prošlom kolu.

Borac je do finiša vodio rezultatom 2:0 protiv Veleža u Mostaru, a nakon prekida susret je registriran službenim rezultatom 3:0 za Banjalučane. S druge strane, Sarajevo je slavilo u velikom derbiju protiv Željezničara i u odličnom raspoloženju gostuje u Banjoj Luci.

18:35 - Apsolutni derbi kola na Gradskom stadionu u Banjoj Luci od 19 sati igraju Borac i Sarajevo. U pitanju je meč ekipa koje su se prošle godine direktno borile za oba trofeja u bh. nogometu i obilježile su kompletnu sezonu.

18:30 - Poznati su i sastavi timova:

Borac: Pavlović, Jovanović, Ćorić, Begić, Donald, Vojnović, Subić, Vranješ, Kulašin, Moraitis, Zakarić.

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Oremuš, Đokanović, Bodul, Ramić, Kurdić, Dupovac, Trako, Kapić, Kobiljar.

18:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos susreta 11. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju Borac i Sarajevo. Susret se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 19 sati.