Premijer liga BiH
9

Tok utakmice: Velež - Sarajevo 1:1

E. B.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni sastali su se Velež i Sarajevo, a susret je završen rezultatom 1:1. Tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
- Kraj utakmice. Velež - Sarajevo 1:1.

90+3' - Zeljković je sada spriječio kontru u stilu Chiellinija nad Sakom sa Eura i dobio je žuti karton.

90' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

88' - Velika prilika za Sarajevo! Velkoski je sjajno uposlio Kobiljara koji je imao otvoren put ka golu, ušao je u kazneni prostor ali je dao predug for i Radović je uspio uklizati i izblokirati njegov udarac.

87' - Novi šut igrača Veleža, i ponovo lopta nebu pod oblake. Ovaj put je katastrofalno šutirao Radović.

83' - Bodul ubacuje iz slobodnjaka sa desne strane, Trako šutira glavom pored gola.

82' - Sjajan solo prodor Anđušića sa centra, ali rezervista domaće ekipe slabo šutira sa 20 metara i Dizdarević hvata loptu bez problema.

81' - Rezervista gostujuće ekipe Palić dobija žuti karton nakon prigovora.

80' - I dalje gledamo otvoren meč, nižu se napadi na obje strane jedan za drugim. Čini se da nijedna ekipa nije zadovoljna bodom.

74' - Radovac je napravio dva vezana faula nad Kobiljarom u jednoj akciji i dobio je žuti karton.

72' - Sada je Zeljković pokušao sa 30 metara, lopta odlazi visoko preko gola.

68' - Sada je Bodul šutirao sa 25 metara nakon uigrane akcije iz slobodnjaka. Lopta je pogodila jednog igrača Veleža i promijenila smjer, ali je Bogdanović krajnjim naporom uspio odbiti loptu u korner.

66' - Dupovac je dobio žuti karton nakon oštrog starta nad Ovčinom.

61' - Velika prilika za Velež! Vehabović sa ivice kaznenog prostora šutira lijevom nogom i pogađa stativu! U nastavku akcije Radovac je bio neprecizan.

60' - Velika prilika za Sarajevo! Kontra gostiju, Cmiljanić je išao sam na gol Veleža, ali je na kraju dao predug for i Bogdanović je uhvatio loptu!

58' - Brandao sada šutira sa 20 metara, Dizdarević brani.

56' - Hasanović i Dizdarević su sada požutili nakon međusobnog sukoba.

54' - GOOOL!!! Sarajevo je izjednačilo! Halid Šabanović! Bodul je sjajno uposlio Cmiljanića koji šutira, Bogdanović brani, lopta udara u stativu, Ovčina je pokušao izbiti ali pogađa Šabanovića od kojeg se lopta odbija u gol!

52' - Ovčina je prvi igrač sa žutim kartonom.

49' - GOOOL!!! Velež vodi! Brandao de Souza! Ovčina je prošao Pidru po desnoj strani i ubacio loptu. Promašili su je i Zajmović i Dupovac, Brandao je primio u petercu i poslao u gol nemoćnog Dizdarevića! Osim Dupovca, katastrofalno je reagovao i Oremuš koji nije znao gdje se lopta nalazi i okretao se oko sebe dok je Brazilac postizao pogodak.

48' - Prvu priliku u drugom poluvremenu je imao Velež. Zajmović je šutirao sa 15 metara, ali Dizdarević bez problema hvata loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

- Kraj prvog poluvremena. Velež - Sarajevo 0:0.

43' - Velika prilika za Velež! Dejanović je sjajno uposlio Zajmovića koji je propustio kolosalnu šansu za vodstvo domaćina! Rezervista Veleža je bio sam iskosa sa desne strane ispred Dizdarevića, gađao je dalji ugao ali je promašio gol!

40' - Pet minuta prije kraja poluvremena tempo igre je usporen. Čini se da obje ekipe jedva čekaju pauzu.

37' - Sada je i Ovčina pokušao sa 20 metara, ali veoma loše.

29' - Sada je Velež imao obećavajući napad, na kraju je Hasanović katastrofalno šutirao.

24' - Brandao je sada pokušao sa 30 metara, ali je bio neprecizan.

19' - Velika prilika za Sarajevo! Cmiljanić je lijepo uposlio Šabanovića koji je ušao u kazneni prostor Veleža, ali je šutirao visoko preko gola.

15' - Gledamo otvorenu utakmicu u Vrapčićima.

9' - Izmjena u redovima Veleža. Hajdarević je izašao, ušao je Zajmović. Hajdarević je morao početi meč kao jedan od dvojice U21 igrača.

8' - Ponovo oštar prekršaj nad Cmiljanićem, ovaj put ga je na centru srušio Hasanović. Dobio je posljednje upozorenje od Bandića.

4' - Iz tog faula je Bodul šutirao direktno sa 40 metara u gol Veleža, ali Bogdanović odbija loptu u korner.

3' - Veoma oštar prekršaj Vehabovića nad Cmiljanićem prilikom kontre Sarajeva. Bandić nije želio dati žuti karton veznjaku Veleža.

1' - Susret je počeo. Prvi sa centra su krenuli gostujući nogometaši.

19:59 - Susret će uskoro početi.

19:53 - Susret u Vrapčićima sa tribina posmatraju i braća Zdravko i Zoran Mamić.

19:48 - Glavni sudija meča je Antoni Bandić iz Gruda. Njegovi pomoćnici su Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Stefan Tešanović (I.Sarajevo). Četvrti sudija je Frano Jelić (Široki Brijeg).

19:41 - Ovo će biti 131. njihov duel. Rođeni imaju 44 pobjede, Sarajevo je slavilo u 49 navrata, dok je 37 puta bilo neriješeno. Zanimljivo, gol-razlika je izjednačena 182:182.

19:40 - Ovo je duel starih rivala u susretu koji je poznat kao i derbi Bosne i Hercegovine. Utakmica Veleža i Sarajeva ima veoma dugu tradiciju, jer su svoj prvi međusobni duel ova dva tima odigrala u Mostaru 10. novembra 1946. godine, u sklopu Republičke lige BiH.

19:35 - U redovima Sarajeva konačno su registrovani Mirko Oremuš i Krste Velkoski koji je na klupi, no trener Goran Sablić ponovo nije u zapisniku iako je najavljeno da je i njemu sređena radna dozvola.

19:31 - Poznati su i sastavi za večerašnji duel.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Hajdarević, Brandao, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac.

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Oremuš, Đokanović, Bodul, Cmiljanić, Bagarić, Dupovac, Trako, Kapić.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos susreta osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju Velež i Sarajevo. Susret se igra u Vrapčićima na stadionu Rođeni, a počinje u 20 sati.ra