Odigrao cijeli meč
2.7k

Pjanić: Protiv Kazahstana je bitnija utakmica, a ja znam da mogu svugdje igrati

H. H.
Miralem Pjanić (Foto: Screenshot)
Miralem Pjanić (Foto: Screenshot)
Nogometna reprezentacija BiH remizirala je u Strazburu s Francuskom rezultatom 1:1‚ a nakon osvajanja vrijednog boda Miralem Pjanić je prokomentarisao susret.
Naš tim je poveo preko Džeke u 36. minuti, a u 40. minuti Griezmann je poravnao na 1:1.

"Razmišljali smo da izađemo na teren i uzmemo tri boda, kao i u svakoj utakmici. Poveli smo i igrali smo vrlo dobro. Treba čestitati svim momcima. Imali smo šanse i zaslužili smo bod protiv svjetskog prvaka. Ovako treba nastaviti, protiv Kazahstana koji je bitnija utakmica i trebamo uzeti tri boda", kazao je Pjanić u izjavi za Nova BH, dodavši:

"O bilo kojem protivniku da je riječ moramo ga ozbiljno shvatiti. Danas smo se prilagodili Francuzima, možda smo mogli i više, ali trebamo biti zadovoljni. Protiv Kazahstana želimo tri boda i to moramo pokazati od prvog minuta."

Pjanić je nakon dugo vremena odigrao cijeli meč, s obzirom da je u drugom planu u Barceloni.

"Bilo mi je drago biti sa reprezentacijom i igrati svih 90 minuta. Znamo u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina i cijelu karijeru sam se borio. Danas je možda teži period za mene, ali nikad nisam odustao i znam da svugdje mogu igrati. Nema predaje, maksimalno profesionalno se ponašam i za mene je sve ovo san. Idemo dalje, borit ću se i siguran sam da ću uskoro ponovo biti na terenu", izjavio je Pjanić.

Reprezentacija BiH već u subotu igra prijateljski meč sa selekcijom Kuvajta u Zenici, a tri dana kasnije Zmajevi nastavljaju kvalifikacije kada na Bilinom polju dočekujemo Kazahstan.