Premiership
89

Manchester City demolirao Arsenal, Kolašinac igrao svih 90 minuta za Topnike

K. H.
Ekipa Manchester Cityja demolirala je Arsenal u prvom susretu 3. kola engleskog Premiershipa, a konačan rezultat na kraju je glasio 5:0 za Građane.
Guardiolin tim je odlično otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti došao u vodstvo, a gol je postigao Gundogan nakon asistencije Gabriel Jesusa. Samo pet minuta nakon toga Torres postiže gol za 2:0 i to nakon jako loše reakcije odbrane Topnika.
Da će City doći do pobjede bilo je jasno u 35. minuti kada je Xhaka dobio direktan crveni karton, a treći gol u prvom poluvremenu za Građane postiže Gabriel Jesus u 43. minuti.

Nakon toga je Guardiolin tim bez većih problema priveo meč kraju, a uspjeli su postići još dva gola u drugom poluvremenu preko Rodrija i Torresa.

Treba reći i to da je svih 90 minuta za Arsenal u ovom meču odigrao Sead Kolašinac, no naš defanzivac nije se proslavio u današnjem meču, kao ni ostatak odbrane Topnika.

Za City je ovo druga pobjeda ove sezone, dok je Arsenal doživio treći vezani poraz. Nakon pauze će Građani igrati protiv Leicestera u gostima, a Arsenal protiv Norwicha.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Arsenal 5:0 (Gundogan 7', Torres 12', 84', Gabriel Jesus 43', Rodri 53')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore