Idu u grupnu fazu
580

Mourinho s Romom bilježi fantastičan početak, Vučica ostvarila novu pobjedu

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa Rome bez većih problema plasirala se u grupnu fazu Konferencijske lige pobjedom u uzvratnom meču protiv turskog Trabzonspora rezultatom 3:0, što je ujedno treći vezani trijumf za trenera Vučice Josea Mourinha u isto toliko odigranih mečeva.

Roma je odlično otvorila meč i u već u 20. minuti došla u vodstvo, a strijelac pogotka bio je Cristante koji je lijepo pogodio s distance.

Igrala se 65. minuta kada je Roma riješila pitanje pobjednika golom koji je postigao Zaniolo, a konačnih 3:0 postavio je rezervista El Shaarawy u 84. minuti.

Tako je Jose Mourinho u trećem meču na klupi Rome ostvario treću pobjedu, a pored trijumfa protiv Trabzonspora u prvom meču, Vučica je u 1. kolu Serije A bila bolja od Fiorentine sa 3:1.

U ostalim mečevima koji su odigrani do sada, kazahstanski Almaty je izbacio Folu iz Luksemburga pobjedom od 3:1, a u grupnu fazu se plasirao i norveški Bodo/Glimt koji je sa 1:0 bio bolji od Žalgirisa. Lincolon je nakon penala izbacio Rigu i također se plasirao u grupnu fazu, kao i Jablonec koji je sa 3:0 bio bolji od Žiline u gostima.

Švedski Elfsborg časno se oprostio od takmičenja nakon što je pobijedio Feyenoord u uzvratu sa 3:1, dok je Kopenhagen razbio Sivasspor i pobijedio ga sa 5:0.

Rennes je izbacio Rosenborg pobjedom u gostima od 3:1, a Vitesse Anderlechta nakon trijumfa rezultatom 2:1.